TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ἡ κοσμικὴ διάσταση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου



Ἡ κοσμικὴ διάσταση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ,
Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου
 Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμός κοσμικότητα

 
Ἡ ἑδραίωση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ εἶναι -δυστυχῶς- πιὰ γεγονός. Τὸ ἀναμφισβήτητο καὶ ἡ ἐγκυρότητα τῆς Θεϊκῆς Ἀποκάλυψης τῆς Μίας Ἀλήθειας εἶναι πιὰ πλήρως ἀπαξιωμένα ἀπὸ τοὺς ὑπηρέτες τῶν ἐντολῶν τῆς «πνεύματος τῆς νέας ἐποχῆς». Ἡ πνευματικὴ ὀμίχλη ποὺ ἔχει περιβάλει τὸν ἄνθρωπο γίνεται ὅλο καὶ πιὸ πυκνή, ἐκμεταλευόμενη καὶ τὸ γεγονός, ὅτι οἱ σημερινοὶ ἄνθρωποι θέλουν τὴν ὀμίχλη γιὰ νὰ μὴν ἐπιτρέψουν στο φῶς νὰ ἀποκαλύψει τὶς ἁμαρτίες τους. Ὁ νέος Ἀδὰμ χρησιμοποιεῖ ὡς φύλλον συκῆς καὶ ἑδραιώνει τὸν Οἰκουμενισμό, γιὰ νὰ ἀποκρύψει τὴν πτώση του. Μέχρι τώρα ἔχει ἀναδειχθεῖ ἡ θεολογικὴ διάσταση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, λίγοι ὅμως ἔχουν ἀναφερθεῖ στὴν κοσμικὴ διάστασή του.

Θεολόγοι Ν. Λάρισας: Η αλήθεια για τα θρησκευτικά του «Νέου» Σχολείου. "Επιχειρούν να περάσουν στους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές δεσμά θρησκειολογικού συγκρητισμού και προσηλυτισμού"!!!

Θεολόγοι Ν. Λάρισας: 
Η αλήθεια για τα θρησκευτικά 
του «Νέου» Σχολείου. 
"Επιχειρούν να περάσουν 
στους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές 
δεσμά θρησκειολογικού 
συγκρητισμού και προσηλυτισμού"!!!


Την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Παιδείας για «τον βανδαλισμό, την ιεροσυλία και τη φαλκίδευση του μαθήματος των θρησκευτικών» εκφράζει, με ανακοίνωση του, το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας, το οποίο καλεί το υπουργείο «να κάνει χρήση της δημοκρατικής του ευαισθησίας και να παγώσει τα νέα προγράμματα Σπουδών των θρησκευτικών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

http://www.xanthipress.gr/wp-content/uploads/2013/01/lozani%201.jpg

Εξ αφορμής των πρωτοφανών δηλώσεων του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στις 29/9/2016, οι οποίες παραβιάζουν την διεθνή νομιμότητα, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θέλει να επισημάνει τις κατάφωρες και συνεχείς παραβιάσεις των άρθρων «Περί Προστασίας των μη-Μουσουλμανικών Μειονοτήτων» της Συνθήκης της Λωζάνης, οι οποίες ως στόχο έχουν την πλήρη εξόντωση της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας  της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου.

Η δύναμη της μεσιτείας της Παναγίας.


Η δύναμη της μεσιτείας της Παναγίας.

https://christianvivliografia.files.wordpress.com/2010/09/ceb1cebc-cf83cf89cf84ceb7cf81ceb9ceb1.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig7FTCB_iU3puiJyoAPHUFxYYy-QHK7co79qp-ioh9_Acu6zwqnNo1qiwwXqIBg0jbWTDj6bFKzAMx710ht-EjNfgpQdZixRNtMpaY11ykAzPKtqsGxOYTsG_J8WosCtTvQJ3KagelpO4u/s1600/Panagia+82.jpg
Δεν είχα συνειδητοποιήσει τη δύναμη της μεσιτείας της Παναγίας μέχρι τη στιγμή που διάβασα στο βιβλίο “Αμαρτωλών Σωτηρία” που έγραψε ο Άγιος Αγάπιος, το ακόλουθο θαύμα.
Ήταν ένας στρατιώτης πολύ αμαρτωλός και επιρρεπής στη μοιχεία. Είχε όμως γυναίκα ενάρετη η οποία πολλές φορές τον συμβούλευε να μετανοήσει για τις αμαρτίες του.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. Ἀμβρόσιος. Συνέντευξη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
 ΕΠΛΗΓΩΣΕ 
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας
κ. Ἀμβρόσιος. 
Συνέντευξη.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyzzUaLTKoRAO_kOsmidHBnBxX4OX8gVAnsyX4A4461p8taSheEn7TjCpUu6AYudS3c218lMKiTumOcKU9InkUdwjk623g_aXUvRcllQQY4ng0wYWkcy1kVUJups_ZCyLyZTvhpDnQxto/s640/sinodos2.jpg

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 ΕΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

      «Ουκ αρνησόμεθά Σε, φίλη Ορθοδοξία»! 

Το Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου
  1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ:
Κατά το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα εγράφησαν πολλά και ελέχθησαν πολύ περισσότερα για την πολυδιαφημισμένη εκείνη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι της Κρήτης τον παρελθόντα Ιούνιο. Δηλαδή για τη δήθεν Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, την οποίαν ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος επεχείρησε να εντάξει στη σειρά των Μεγάλων και Αληθινών Οικουμενικών Συνόδων της Ορθοδοξίας, ώστε το όνομά Του να καταγραφή στις δέλτους της ιστορίας μεταξύ των Μεγάλων Πατριαρχών!

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Θεολόγων Αχαΐας για άμεση αναστολή των νέων προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Θεολόγων Αχαΐας για άμεση αναστολή των νέων προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για νεο προγραμμα σπουδων θρησκευτικα


Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι Θεολόγοι- καθηγητές της Αχαΐας για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών με αίτημα την άμεση αναστολή των νέων προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Το θέμα των θρησκευτικών θα απασχολήσει και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2016. 
 
Το ψήφισμα υπογράφουν 50 εν ενεργεία καθηγητές Θεολόγοι των σχολείων Νομού Αχαΐας, οι οποίοι και αιτούνται την άμεση αναστολή των Ν. Π. Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, για τους εξής λόγους:

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Γίνε τέκνο Φωτός.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
Γίνε τέκνο Φωτός.
Καινή Διαθήκη (Ἰωά. ια΄ 9-10)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKflNnGTkW68AUjCDQ1X4NNxdV462wWH_gbglC36K3JUsdR6dFunjveigwkF6Jqg5ZWum3ZBQO6TPLdCiWWktQyxaBRlSwL1T0_QZnkb70CSfkN583MSQD7-m6gY1EXzfwtoN4WwkU9oI9/s1600/Evagelistis-Ioannis-Theologos-k-Fil.png 
ν κάποιος περπατάει τήν ἡμέρα, δέν σκοντάφτει, γιατί βλέπει τό φῶς αὐτοῦ τοῦ κόσμου.
Ἄν ὅμως περπατάει τή νύχτα, σκοντάφτει, γιατί τό φῶς δέν εἶναι μαζί του.   

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR7ax-PHS6oCQRvrnFz0LRWT1k29IvjvNBQs_lGHzqhYa_o0dBosW8PALZHHabuoiwMbHFbCSH9Id902sxHBCeKsetwdTAfXueqT38nJ0TOIKJ-GbKSUaI2En-sDr8nCzHlLD3yyNWQOo/s1600/slide_25.jpg

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)