Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τό παράλογο κουϊντέτο: Ὁ ραδιοφωνικός σταθμός τῆς Ἐκκλησίας, ὁ Μποζίνης, ὁ Ἀνδριόπουλος, ὁ Σαββόπουλος καί ὁ σατανιστής Μπόμπ Ντύλαν!!! Μετά τοῦ δέοντος σχολίου ἐκ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ καί ἀποκαλυπτικοῦ ἄρθρου καί βίντεο!!!

Τό παράλογο κουϊντέτο:
Ὁ ραδιοφωνικός σταθμός τῆς Ἐκκλησίας,
ὁ Μποζίνης, ὁ Ἀνδριόπουλος, ὁ Σαββόπουλος
καί ὁ σατανιστής Μπόμπ Ντύλαν!!!
Μετά τοῦ δέοντος σχολίου 
ἐκ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ
καί ἀποκαλυπτικοῦ ἄρθρου καί βίντεο!!!



 Ὅταν ἡ Ἐκκλησία καί Πατέρες...μᾶς δίνουν τέτοια "πρότυπα",
νά κλάψουμε μέ μαῦρο δάκρυ! 


Διαβάσαμε καί φρίξαμε γιά μιά ἀκόμη φορά στήν γνωστή ἱστοσελίδα "ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ" τῆς Νέας Ἐποχῆς καί τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, πού βαστᾶ καλά "τό Φανάρι"..., συγκεκριμένα ἐδῶ: http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2016/10/895.html,  τό ἑξῆς ἄρθρο πού παραθέτουμε, καί κατόπιν θά ἀκολουθήσει ὁ δέων σχολιασμός:

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΡΟΚ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 89,5


"Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο συγγραφέας Νίκος Μποζίνης μιλάει στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 για τη ροκ παγκοσμιότητα και την ελληνική τοπικότητα, τον ποιητή, τραγουδοποιό Bob Dylan, στον οποίο απονεμήθηκε το Nobel Λογοτεχνίας 2016 και τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο. 

Η εκπομπή, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο ιερέας και σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος, θα μεταδοθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 8 το βράδυ. Ο συγγραφέας Νίκος Μποζίνης, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέας του βιβλίου «Ροκ παγκοσμιότητα και ελληνική τοπικότητα - Η κοινωνική ιστορία του ροκ στις χώρες καταγωγής του και στην Ελλάδα» θα συνομιλήσει με τον π. Πέτρο Μινώπετρο για τα θέματα: α) «Ροκ και νεολαία» και β) «Κινηματογράφος, θέατρο, όπερα, χορός, ραδιόφωνο και τηλεόραση». 
Στο βιβλίο του για το ροκ ο συγγραφέας Δρ Ν. Μποζίνης, - με σπουδές στην ιστορία και κοινωνική ανθρωπολογία στο Α.Π.Θ. και πολιτισμικές σπουδές (cultural studies) στο πανεπιστήμιο του Nottingham Trent - επιχειρεί μια ιστορική και πολιτισμική ανάλυση του φαινομένου παίρνοντας δυο άξονες: τις κοινωνίες προέλευσης και την Ελλάδα. Το παρακολουθεί για μισό αιώνα και μας αφηγείται μια ιστορία καλογραμμένη, πέρα από τα συνηθισμένα βαρύγδουπα στερεότυπα, με πρωτοτυπία και με βαθιά γνώση που βασίζεται στις σύγχρονες πολιτισμικές σπουδές, σε μια εκτεταμένη έρευνα, αλλά και στην εμπειρία από τα μέσα. 
Ήταν τέτοια η απήχηση του βιβλίου όταν πρωτοκυκλοφόρησε (Νεφέλη, 2007), ώστε ο ποιητής και μουσικός Άγγελος Καλογερόπουλος το παρουσίασε στο θεολογικό Περιοδικό "Σύναξη" (τχ. 106, Απρίλιος-Ιούνιος 2008). 
Και τώρα ο συγγραφέας συνομιλεί για το βιβλίο του με έναν ιερέα – τον π. Π. Μινώπετρο - που όχι μόνο είναι σκηνοθέτης, αλλά είναι και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του Ελληνικού Ροκ». Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό ντοκιμαντέρ σε δύο μέρη.  
Υποπτεύομαι ότι η …εμπλοκή του Διονύση Σαββόπουλου στην εκπομπή, έχει να κάνει με τα δάνεια του Σαββόπουλου από τον Bob Dylan. 
Το 1966 – πριν μισό αιώνα! - ο 22χρονος Διονύσης Σαββόπουλος στο ''Φορτηγό'' του περιλαμβάνει και το εμβληματικό ''Βιετνάμ Γιε - Γιε'' με έναν στίχο σαφώς επηρεασμένο από το ''A hard rain's a-gonna fall'' του Bob Dylan: ''Η βροχούλα αν δεν έκαιγε καλύβια/ ο καιρός θα 'ταν όμορφος στο δάσος''. 
Το 1971 ο Διονύσης Σαββόπουλος ηχογραφεί τον ''Μπάλλο'' του και πρόκειται για την πρώτη καθαρόαιμη διασκευή του σε τραγούδι του Bob Dylan με τα Μπουρμπούλια του και τον υπέροχο rock ήχο τους! Να σημειώσουμε ότι στα credits του ''Μπάλλου'' βλέπουμε και το όνομα του Δημήτρη Πουλικάκου στα κρουστά. 
Και τώρα ας έρθουμε στον …Βιβλικό (?) Dylan. Το 1968, στο άλμπουμ ''John Wesley Harding'', ο Bob Dylan περιλαμβάνει το ''The Wicked messenger''. Το κομμάτι αυτό περιείχε τις αναφορές του δημιουργού του στη Βίβλο, την οποία διάβαζε εκείνη την περίοδο στο πλαίσιο θρησκειολογικών αναζητήσεων. Το παίρνει ο Σαββόπουλος και κάνει το τραγούδι «Άγγελος – Εξάγγελος» (δίσκος «Το βρώμικο ψωμί»), το οποίο βέβαια είναι άκρως ευφάνταστο και κάποιοι μιλούν για αναδημιουργία σε σχέση με το τραγούδι του Dylan. 
Ιδού τι είχε πει ο Διονύσης Σαββόπουλος περί Bob Dylan από την ηχητική μπάντα του ντοκιμαντέρ ''Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ'': 
"Το '70 άκουγα Bob Dylan, The Beatles, Frank Zappa, αλλά από την εφηβεία μου άκουγα πολύ Dylan και Georges Brassens. Χατζιδάκι άκουγα επίσης. Πάντα! Αυτό που έκανε ο Dylan ήταν πολύ σημαντικό! Έβαλε την ποίηση στο αμερικανικό τραγούδι και το έκανε να λέει βαθύτερα πράγματα, υπήρξε ο πρώτος ποιητής μέσα στην pop βιομηχανία. Ε, και με τη βοήθεια της αμερικανιάς, όλο αυτό έγινε πλανητικό! Τότε καταλάβαμε κι εμείς ότι η rock στην Ελλάδα πρέπει να έχει δυνατό στίχο μέσα από τη δική μας μουσική παράδοση και ταυτότητα!"
Και σκέπτομαι τη γνωστή ιστορία του Χατζιδάκι με το Oscar, που δεν πήγε να το πάρει και όταν του εστάλη κατέληξε κάποια στον σκουπιδοτενεκέ από τα χέρια του Μάνου! Και διαβάζω πως κι ο Dylan κρύβεται από το Νόμπελ!... 
Καλή rock εκπομπή, με ανθρώπους πραγματικά rock!"
Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:
Σέ μία ἐποχή τῆς Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου, τῆς Παγκοσμιοποιήσεως καί τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς διαφθορᾶς, τῆς ἀμετανοησίας, τῆς ἀποχριστιανοποίησης, τοῦ ἀφελληνισμοῦ, τῆς ξενομανίας, τοῦ ξενοπιθηκισμοῦ καί τῆς ἀποβλακωτικῆς ἡττοπαθοῦς ξενοεξάρτησης, τῆς ἀπαξίωσης τῶν ἀξιῶν, τῆς πολλαπλῆς κρίσης, τῆς σατανοποίησης τῆς Μουσικῆς (βλέπε τήν ἐτικέτα τοῦ Ἱστολογίου μας μέ περίπου 40 ἐνδεικτικά καί ἄκρως ἀποκαλυπτικά ἄρθρα, ἐδῶ: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ), καί τῆς παραμόρφωσης καί κακοδιαπαιδαγώγησης τῶν ἀνηλίκων, ἔρχονται ὁ ραδιοφωνικός-ραδιοΦΟΝΙΚΟΣ σταθμός τῆς Ἐκκλησίας (???), ἄκουσον-ἄκουσον, ὁ π. Πέτρος Μινώπετρος, ξανά-ματα ἄκουσον-ἄκουσον, ὁ Μποζίνης, ὁ Ἀνδριόπουλος καί ὁ Σαββόπουλος, νά μᾶς σερβίρουν τήν ρόκ Μουσική καί τόν σατανιστή Μπόμπ Ντύλαν γιά μουσικά (καί ποιός ξέρει τί ἄλλα...) πρότυπα! Αἶσχος καί ντροπή, κυρίως γιά τόν ἐκκλησιαστικό ραδιοφωνικό φορέα καί τά πρόσωπα!
Τό Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΌΣ, ἤδη ἀπό καιρό πρίν κάναμε τά ἀποκαλυπτήρια τόσο τῆς ρόκ Μουσικῆς καί τῶν καλλιτεχνῶν της (βλέπε τήν προαναφερθεῖσα ἐτικέτα τοῦ ἱστοχώρου μας), ὅσο καί τοῦ Bob Dylan εἰδικότερα (ἄρθρο μας στίς 5-3-2014).
Δέν ἔχετε παρά νά διαβάσετε τό ν λόγἄρθρο μας, πού γιά τοῦ λόγου τό ἀληθές συνοδεύεται ἀπό σοκαριστικό βίντεο, στό ὁποῖο ὁ ἴδιος ὁ Bob Dylan αὐτοπροσώπως ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ δημόσια πώς πούλησε τήν ψυχή του στόν Διάβολο!!!
Ἰδοῦ: 

2 σχόλια:

  1. Σας αξίζει μέγας έπαινος για το λίαν εύστοχο σχόλιό σας.
    Ο οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση, μεταξύ των οποίων υφίσταται αμφίδρομη σχέση υπό την έννοια ότι ο ένας παράγων τροφοδοτεί την ύπαρξη και συντελεί στην προαγωγή και αύξηση του ετέρου, συνιστούν, αναντιλέκτως, τα δύο μεγάλα έλκη του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου τον οποίο και λυμαίνονται.
    Ο ανεκδιήγητος "εκκλησιαστικός", ραδιο-φονικός,μάλλον,του Ορθοδόξου εκκλησιαστικού ήθους σταθμός, έχει καταλειφθεί ασύδοτος εδώ και χρόνια από την προισταμένη και εποπτεύουσα εκκλησιαστική αρχή προκειμένου να διοχετεύει στους ανυποψίαστους ακροατές του το δηλητήριο του συσχηματισμού με τον μακράν του Θεού κόσμο και το ά-κοσμο φρόνημά του.
    Η περίπτωσή του αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους όπως εδώ και πολύ καιρό έχει επισταμένως καταγγελθεί και καταδειχθεί.
    Στις τάξεις του περιλαμβάνει έναν εσμό ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων μαρκουτσοφόρων που εξαπολύουν οχετούς κοσμικής ιλύος δια-σκοτίζοντας τους δέκτες των ληρημάτων και φαντασιοκοπημάτων τους και προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου σύγχυση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα στην πνευματική υπηρεσία του οποίου, υποτίθεται, ότι έχει αυτός ταχθεί.
    Δυστυχώς, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, τα "άρρητα ρήματα" των προαναφερθέντων μαρκουτσοφόρων διαχέονται καθ άπασα την επικράτεια αφού πολλές μητροπόλεις αναμεταδίδουν το "πνευματικότατο" περιεχόμενο των εκπομπών του στα πλαίσια των οποίων παρελαύνουν και κάποιες "ακτινοβόλες" προσωπικότητες που κάθε άλλο παρά εκπέμπουν ευωδία Χριστού αλλά αποπνέουν πνευματική θνητότητα και ανυπόφορη και δυσώδη κοσμικότητα.
    "Εκ του κόσμου λαλούσι" (Α Ιωάννου 4,5) οι κύριοι και οι κυρίες που διαφεντεύουν το συγκεκριμένο σταθμό ευτελίζοντας και παραφθείροντας το εκκλησιαστικό ήθος και ναρκοθετώντας την πνευματική ζωή των ακροατών τους. Και ας παραγγέλει ο υψιπέτης της Θεολογίας και ευαγγελιστής της αγάπης "Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω...ότι παν το εν τω κόσμω , η επιθυμία της σαρκός, και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου".
    Και είναι γνωστοί οι απαξιωτικοί και μειωτικοί χαρακτηρισμοί που επιφυλάσσονται για όσους καυτηριάζουν και στηλιτεύουν το συγκεκριμένο αίσχος: "φοβικοί", "φονταμενταλιστές", "ακραίοι", "πουριτανοί", "τζιχαντιστές", "ορθοδοξοαμύντορες", "πιετιστές", "οργανωσιακοί", "ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες" και ό,τι άλλο κατεβάσει η εκκοσμικευμένη τους κούτρα!
    Και η εκκλησιαστική διοίκηση, παρά την ποίοτητα και τον όγκο των σχετικών διαμαρτυριών επί συνεχόμενα έτη, τους καλύπτει σκανδαλωδώς! Φαίνεται ότι έτσι αντιλαμβάνονται οι ποιμένες μας τη σύγχρονη μαρτυρία της Εκκλησίας προς τον κεκμηκότα και παραπαίοντα κόσμο! "Χαιδεύοντας τα αυτιά" του τελευταίου. Αντί να εκκλησιοποιηθεί ο μακράν του Θεού κόσμος εκκοσμικεύεται η Εκκλησία! Το φρόνημα, οι σκέψεις, οι πόθοι και εφέσεις και τα σχήματα συμπεριφοράς του κόσμου έχουν μπολιάσει εν πολλοίς τη σύγχρονη εκλησιαστική ζωή τη σκανδαλωδει ανοχή των "επαγρυπνούντων" ποιμένων με κατάδηλες για το εκκλησιαστικό πλήρωμα σωτηριολογικές συνέπειες.
    Ο λαός του Θεού καλείται να αποστρέψει την ακοή του από τέτοιου είδους ακούσματα που υπονομεύουν το Ορθόδοξο ήθος και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωτηρία των ψυχών μας!
    Φύγωμεν, αδελφοί, τα τοιαύτα ακροάματα ως φεύγει τις από όφεως!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και εσάς και τον κ. Λ.Ν. για το σχόλιο του.

      Διαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)