TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Περίεργη ἀνακοίνωση Ὀρθόδοξης Κοινότητος τῆς Σμύρνης (Μ. Ἀσία) στά τούρκικα, καί κατά τῆς ὀρθόδοξης ἐνημέρωσης!...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Περίεργη ἀνακοίνωση 
Ὀρθόδοξης Κοινότητος τῆς Σμύρνης (Μ. Ἀσία)
στά τούρκικα,
καί κατά τῆς ὀρθόδοξης ἐνημέρωσης!...




Πρόσφατα εμφανίσθηκε στο διαδίκτυο μια περίεργη Ανακοίνωση της Ορθόδοξης Κοινότητος της Σμύρνης (Μ.Ασία) μάλιστα στην τουρκική γλώσσα. Η Ανακοίνωση έχει και το λογότυπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σε αυστηρή γλώσσα στρέφεται εναντίων όλων όσων ενημερώνουν σε θεολογικά θέματα τους ενδιαφερόμενους για την Ορθοδοξία Τούρκους υπηκόους. Ιδιαίτερα στρέφεται εναντίων όσων ελλήνων μέσω του διαδικτύου προβάλλουν την Ορθόδοξη διδασκαλία. Φτάνουν μάλιστα να τους καταγγείλουν για «σκόπιμη προπαγάνδα» κάτι που τιμωρείται ποινικά στην Τουρκία.

Με πολλή λύπη οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ελλάδος βλέπουν και ακούν αυτές τις  παράλογες κραυγές από ανθρώπους που θα έπρεπε να χαίρονται όταν βλέπουν το λόγο του Κυρίου να διαδίδεται στην Οικουμένη, όπως έκαναν και οι πρώτοι χριστιανοί. Η Ορθόδοξη Κοινότητας Σμύρνης έχει μάλιστα και λόγους βαθιάς ευγνωμοσύνης προς την Ελλαδική Εκκλησία γιατί η πρώτη ομάδα νεοφώτιστων κατηχήθηκε και βαπτίστηκε στην Ελλάδα.
 Ίσως μερικοί μεγαλόσχημοι κληρικοί του Οικουμενικού Θρόνου προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους θυσιάζουν στο βωμό της κοσμικής σκοπιμότητας τα ποιμαντικά τους καθήκοντα και για να μην έχουν τύψεις από όσων η συνείδηση ακόμη αγρυπνεί, στρέφονται εναντίον αυτών επικαλούμενοι την δική τους δήθεν  θρησκευτική αυθεντία. Βέβαια το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει την διοικητική ευθύνη για τους εν Τουρκία Ορθοδόξους Χριστιανούς. Που σημαίνει ότι έχει την εξουσία να διορίζει κληρικούς, να κάνει τις εκεί χειροτονίες και τα λοιπά μυστήρια. Δεν διαθέτει όμως την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο. Πολλώ μάλλον όταν με σωρεία λαθών  έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την γνησιότητα του ορθοδόξου φρονήματος των οργάνων του.
  Η έμμεση αμφισβήτηση της Ελλαδικής Ορθοδοξίας που επιχειρείται  με την πιο πάνω Ανακοίνωση απομονώνει έτι περαιτέρω το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε μιά εποχή που το κύρος του έχει ανεπανόρθωτα τρωθεί τόσο λόγω της αποτυχίας της Μεγάλης λεγομένης Συνόδου όσο και λόγω της ανάμειξης του Πατριάρχου στην γνωριμία του Φεντουλάχ Γκιουλέν με τον Πάπα και στις γνωστές περαιτέρω εμπλοκές.
  Η υψίστη αυθεντία στην Εκκλησία δεν είναι κανένας Επίσκοπος ή Πατριάρχης αλλά οι άγιοι της. Οι κληρικοί είναι απλώς θεματοφύλακες της αλήθειας που αποκαλύπτει ο Θεός διά των προφητών, αποστόλων και αγίων. Αν θελήσουν αυτοί οι απλοί θεματοφύλακες να ανυψωθούν πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και να απολυτοποιήσουν την υποτιθέμενη δική τους αυθεντία θα έχουν εξασφαλίσει απλά μιά βαρύγδουπη πτώση μετ επαίνων.


Πηγή: https://nomokanon.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)