TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Θα μπορούσε ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ να αντικαταστήσουν το Α.Δ.Τ. για την έκδοση διαβατηρίων;

Θα μπορούσε ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ 
να αντικαταστήσουν το Α.Δ.Τ. 
για την έκδοση διαβατηρίων;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΔΤ

Κι όμως ναι, στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δεν πραγματοποιείται η έκδοση διαβατηρίου. Μπορεί ο ΑΜΚΑ να αφορά την κοινωνική ασφάλιση δηλαδή την ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη, καθώς και ο ΑΦΜ να αφορά τη φορολογική μας δραστηριότητα, πλέον χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση του προσώπου, απαξιώνοντας έτσι τα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Μόνο ένα ανώμαλο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικά μυαλό θα χρησιμοποιούσε εκτός από τους δύο μάρτυρες και τους δύο αυτούς αριθμούς μάλιστα σε έγγραφη μορφή, όπως αναλύει το δημοσίευμα που ακολουθεί.
Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 200,000 Έλληνες πολίτες που δεν χρησιμοποιούν τον ΑΜΚΑ για προσωπικούς λόγους, ελευθερίας ή και θρησκευτικής συνείδησης, τι θα απογίνουν όλοι αυτοί; δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε χώρες μη κράτη μέλη της Ε.Ε.; 
Στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.amka.gr/index.html
ο ΑΜΚΑ αναφέρεται σαν "ένα προνομιακό και έξυπνο εργαλείο στα χέρια των πολιτών μας", μάλλον θα έπρεπε να λένε "ΑΜΚΑ ένα προνομιακό και έξυπνο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων, για να σας φακελώνουμε και να σας παρακολουθούμε", "ΑΜΚΑ ο αριθμός που αντικαθιστά την Αστυνομική Ταυτότητα".
Ας μην ξεχνάμε ότι πριν ένα χρόνο χωρίς ΑΜΚΑ δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την φορολογική μας δήλωση και ύστερα από πιέσεις τροποποίησαν την διαδικασία, για όσους δεν είχαν ΑΜΚΑ. 
Φυσικά αναφερόμαστε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την "Αριστερή" - "προοδευτική" κυβέρνηση, που "σέβεται" τα δικαιώματα και τις "ελευθερίες" των πολιτών, είναι αυτοί οι αριστεροί που απεχθάνονται τον φασισμό, αλλά τον χρησιμοποιούν κατά κόρων και με πάθος στην καθημερινότητα τους εφαρμόζοντας τον στους άλλους, στερώντας τους το μεγαλύτερο ιδανικό την ελευθερία.
Είναι τρομακτική η γραφειοκρατία που επιβάλλουν αυτοί που λένε ότι επιδιώκουν την κατάργηση της ή μήπως τελικά στοχεύουν να μετατρέψουν το ΑΔΤ σε ένα κουρελόχαρτο ώστε να εκδώσουν την "κάρτα πολίτη";που δήθεν θα εξαλείψει την γραφειοκρατία.
ΑΜΚΑ και ΑΦΜ εναντίων ΑΔΤ, ποιος λέτε να νικήσει;
Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα και δεχθούμε κι αυτό, τότε η ανωτέρω ερώτηση θα μετατραπεί σε συμπέρασμα "ΑΜΚΑ και ΑΦΜ εναντίων ελευθερίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων".

Tι αλλάζει στην έκδοση των διαβατηρίων

Tι αλλάζει στην έκδοση των διαβατηρίωνΣημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο πλαίσιο διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προτεινόμενο άρθρο συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής εφαρμογής της προωθούμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης και της ανάγκης διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, αφού αποτελεί μία αρκετά συχνή διοικητική διαδικασία για την καθημερινότητα του πολίτη.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Συγκεκριμένα, αποσυνδέεται η χρήση αστυνομικής ταυτότητας από τη διαδικασία
έκδοσης διαβατηρίου, αφού για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων απαιτείται βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από δύο μάρτυρες και διασταύρωση των στοιχείων τόσο του αιτούντος όσο και των μαρτύρων, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Δημοτολόγιο» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών.
Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η προσκόμιση από τον αιτούντα εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. και ο Α.Φ.Μ., στοιχεία που επίσης διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω πρόσβασης των αρμοδίων υπηρεσιών έκδοσης διαβατηρίων σε πραγματικό χρόνο στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμοδίων για την τήρησή τους φορέων.
Έτσι σύμφωνα το πολυνομοσχέδιο τα παραπάνω στοιχεία, επίσης, διασταυρώνονται μέσω πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών έκδοσης σε πραγματικό χρόνο με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μητρώα των αρμόδιων για την τήρησή τους φορέων.
Σε περίπτωση ανηλίκου, η βεβαίωση των στοιχείων του γίνεται από έναν γονέα του ή από εκείνον που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
Στην ίδια περίπτωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία των περιπτώσεων (α) και (β) της προηγούμενης παραγράφου. Τα στοιχεία του βεβαιούντα γονέα ή του έχοντα την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ανηλίκου πιστοποιούνται.


tribune.gr

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)