TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το FBI πλέον παρακολουθεί κάθε κίνησή μας στο διαδίκτυο. Να πώς μπορεί να χακάρει τους υπολογιστές μας!!!

Το FBI πλέον παρακολουθεί 
κάθε κίνησή μας στο διαδίκτυο. 
Να πώς μπορεί να χακάρει 
τους υπολογιστές μας!!! 
 
Τους τρόπους με τους οποίους το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FBI) αποκτά πρόσβαση στους υπολογιστές των πολιτών εντός και εκτός ΗΠΑ περιγράφει η ιστοσελίδα Wired σε νέο άρθρο της.
Πρόσφατα, η αμερικανική κυβέρνηση τροποποίησε τις προβλέψεις που αφορούν στις διαδικασίες νόμιμης απόκτησης πρόσβασης σε υπολογιστές πολιτών, έτσι ώστε να διευκολύνει το έργο του FBI.
Το Γραφείο Ερευνών έχει μακρά ιστορία... χακαρίσματος, όμως, πλέον, δύναται να «εισβάλει» στους προσωπικούς μας υπολογιστές -ναι, μπορούν να χακάρουν και όσους βρίσκονται εκτός ΗΠΑ- ακόμα πιο εύκολα και εντελώς νόμιμα.
Μερικά στοιχεία για την ιστορία των χάκερ του FBI
  • To πρώτο σύστημα χακαρίσματος του Γραφείου Ερευνών παρουσιάστηκε το 1998 και είχε το όνομα “Carnivore” (Σαρκοφάγο).
    Σύμφωνα με το Wired, αυτό έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 25 φορές, όμως το 2005 αυτό αντικαταστάθηκε από αλλά συστήματα της αγοράς, αν και σε πολλές περιπτώσεις έστησε τα δικά του, τα οποία μπήκαν στην οικογένεια των «Σαρκοφάγων». 
     
  • Ένας από τους πιο περιβόητους μαφιόζους των ΗΠΑ, ο Nicodemo Salvatore Scarfo Jr της συμμορίας Cosa Nostra, ενέπνευσε το σύστημα παρακολούθησης υπολογιστών της ομοσπονδιακής αστυνομίας το 1999. 
     
    Πιο συγκεκριμένα, ο Scarfo χρησιμοποιούσε σύστημα κρυπτογράφησης, ώστε οι αρχές να αδυνατούν να βλέπουν τα προσωπικά του e-mails. 
     
    Γι' αυτό το λόγο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εισβάλουν δύο φορές στο σπίτι του και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή του ένα σύστημα παρακολούθησης. 
     
    Το σύστημα ήταν αγορασμένο, όμως σύντομα οι αρχές κατάλαβαν ότι θα πρέπει να φτιάξουν ένα δικό τους. 
     
  • Το 2001 το FBI δημιούργησε το «Magic Lantern» (Μαγικό Φανάρι) για την παρακολούθηση του πληκτρολογίου υπόπτων (Keystroke logging), το οποίο ξεπερνούσε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του αγορασμένου συστήματος που είχαν χρησιμοποιήσει στην περίπτωση του μαφιόζου. 
     
    Εκτός από το να «διαβάζει» το πληκτρολόγιο, το σύστημα μπορούσε να κλέψει και άλλα στοιχεία, όπως κωδικούς και το ιστορικό αναζήτησης του ατόμου που διερευνάται. 
     
  • Το 2009 το Wired έβαλε πρώτο στην δημοσιότητα πληροφορίες για ένα νέο σύστημα παρακολούθησης ονόματι CIPAV, το οποίο εντοπίζει τις διευθύνσεις IP και MAC, δίνοντας πληθώρα πληροφοριών στους ερευνητές. 
     
    Το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, ενώ το 2007 βοήθησε στον εντοπισμό ενός εφήβου που απειλούσε ότι θα προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου. 
     
  • Το 2012 το FBI άρχισε να χρησιμοποιεί και άλλες μεθόδους, όπως είναι το «ψάρεμα» για ακούσια εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης, γνωστό και ως drive-by downloading.
    Πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιείται συχνά για την παρακολούθηση ατόμων που επισκέπτονται σελίδες πορνογραφίας ανηλίκων.
Πηγή: http://oxistinneataksi.blogspot.gr/2016/05/fbi_21.html

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)