TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κυκλοφορεῖ ὀγκῶδες κείμενο Ἁγιορείτου Μοναχοῦ πού τά βάζει μέ τήν Συγκέντρωση κατά τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη στήν Θεσσαλονίκη (λίγο ἀργούτσικα...) καί κατά τῶν ἀντιοικουμενιστῶν (;)...!

Κυκλοφορεῖ ὀγκῶδες κείμενο 
Ἁγιορείτου Μοναχοῦ πού τά βάζει
 μέ τήν Συγκέντρωση κατά
 τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη στήν Θεσσαλονίκη
(λίγο ἀργούτσικα...)
καί κατά τῶν ἀντιοικουμενιστῶν (;)...! 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3BdOKZ8Dp7gbqUeaBvyI_ko50QHCHYJN6iKuzr0m5lYhvmKRQr4C9nw8SnZZXnixJSBWkbS9H802J7wRheaX902PpCii9LsdJLr2zhb4T-6CGEhyphenhyphentVzv9fRnJpqpagwUCsPs2fPODU8o/s1600/IMG_20160228_163134sm.jpg

Βλέπουμε μέ θλίψη νά κυκλοφορεῖ στό διαδίκτυο (γιατί ἔτσι, λίγο ἀργούτσικα ἀπό τό γεγονός τῆς Συγκέντρωσης;...) ὀγκωδέστατο καί λαλίστατο κείμενο Ἁγιορείτου Μοναχοῦ, ὁ ὁποῖος τά βάζει μέ τήν Συγκέντρωση κατά τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη καί μέ ὅσους ἀντιδροῦν κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ! Αὐτό τό τελευταῖο δέ (ἡ ἐπιδοκιμασία αὐτῶν πού ἀντιδροῦν κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ-ἡ ὁποία παρεμπιπτόντως εἶναι ἐκτενέστατη στό κείμενο-καθώς καί ἡ ὑπεράσπιση τοῦ Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου ἀπό μέρους του, καθώς καί ἡ προσπάθεια φραγμοῦ τῶν ἀντιδράσεων στά κακῶς κείμενα τῆς Πίστεώς μας...) τί σχέση ἔχουν μέ τήν Συγκέντρωση;

Γιατί αὐτή ἡ ἑτεροχρονισμένη ἀντίδραση τοῦ Ἁγιορείτου-καί τυχαίως;-λίγο πρίν τήν ἐπερχόμενη "Πανορθόδοξη" Σύνοδο καί τίς ἀντιδράσεις πού ἔχει ξεσηκώσει;...
Βγάλτε συμπεράσματα.


Δέν θά φιλοξενήσουμε στό ἱστολόγιό μας τό κείμενo τοῦ Μοναχοῦ, διότι ἐξανιστάμεθα μέ αὐτό. Σᾶς παραπέμπουμε νά τό διαβάσετε ἐδῶ:  http://aktines.blogspot.gr/2016/03/blog-post_700.html

Ἐμεῖς, θά φιλοξενήσουμε τέσσερα σχόλια πού δημοσιεύθηκαν στό παραπάνω ἱστολόγιο καί μέ τά ὁποῖα συμφωνοῦμε:

4 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
Ο αγιορίτης (παρατήρηση: γεμίσαμε αγιορίτες που σπεύδουν να "προστατεύσουν" τον Πατριάρχη, μήπως αντί να σπεύδουν ανά την Ελλάδα να νουθετούν τους πιστούς, να έστελναν και καμιά επιστολή στον ίδιο τον Πατριάρχη για τα Οικουμενιστικά του ανοίγματα;;))
γράφει ένα τεράστιο άρθρο στηριζόμενος σε αμφιλεγόμενο περιστατικό.

Παρέμεινα και τις 2μιση ώρες στην εκδήλωση, και κανείς από μικροφώνου δεν καταφέρθηκε εναντίον του π.Παϊσίου. Υπάρχει το βίντεο με όλη την εκδήλωση.

Σε τέτοιες συγκεντρώσεις, και στη συγκεκριμένη, χωρίς συγκεκριμένο φορέα οργανωτικά (οργανωτής ήταν ένας σύλλογος του παλαιού ημερολογίου), ο καθένας μοιράζει ότι θέλει. Αν ο ίδιος ο π.Αρσένιος μοίραζε ένα βιβλιαράκι για τον π.Παϊσιο, κανείς δεν θα του έλεγε τίποτε.

Αρα μήπως κάνει την τρίχα τριχιά ο π.Αρσένιος για να βγάλει τελικά τα συμπεράσματα του;;
Ανώνυμος είπε...
Ήμουν στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης από την αρχή ως το τέλος.

Δεν καταφέρθηκε κανείς κατά του Αγίου Παΐσίου. Αντίθετα, αυτά που ειπώθηκαν από τους ομιλητές συμφωνούσαν με τα λεγόμενα και με τις προειδοποιήσεις του Αγίου.

Υπήρχε αξιοπρεπής παρουσίαση από τους ομιλητές, αξιοπρεπής στάση και αξιοπρεπή συνθήματα από το κοινό από την αρχή ως το τέλος.

Υπάρχει το βίντεο στο διαδίκτυο όλης της συγκέντρωσης. Μάτια και αφτιά έχουν όλοι.

Τρανό παράδειγμα ο σεβαστός εκππρόσωπος του Αγίου Όρους (Μεγίστη Λαύρα) Μοναχός Χερουβίμ με έναν καταπληκτικό λόγο (βάσει του Αγίου Παΐσίου), ο οποίος προς τιμήν του δεν "κόλλησε" στο γεγονός οργάνωσης της συγκέντρωσης από το παλαιό ημερολόγιο, αλλά εκμεταλλεύθηκε την περίσταση και ήλθε να ομολογήσει και να ενημερώσει. Εμείς του νέου ημερολογίου τι κάναμε;

π. Αρσένιε μέ το κείμενό σας αμαυρώνετε την συγκέντρωση και προσβάλλετε τους ομιλητές και εμάς τους παρευρισκομένους. Έχετε επίγνωση πως με αυτό τον τρόπο, τώρα που θα διαβάσει τα γραφόμενά σας ένα σωρό κόσμος, θα σιχαθει τις διαμαρτυρίες, τις αντιδράσεις κατά της κάρτας του πολίτη και θα βουλιάξει βαθύτερα στον καναπέ του, ενώ βουλιάζει όλη η Ελλάδα; Επίσης, θα αδικήσει την συγκέντρωση και τα πρόσωπα αυτής.

π. Αρσένιε, μπορείτε να μας γράψετε ένα τόσο μεγάλο κείμενο που να μας λέτε τι γνώμη σας για αυτά που λέει και κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος; Όχι το πρόσωπο, αλλά τα δημόσια λόγια και έργα περί πίστεως.
Επίσης να μας λέει τη γνώμη σας για τον Οικουμενισμό;
Επίσης να μας λέει τη γνώμη σας για την επερχόμενη Σύνοδο;
Επίσης να μας λέει για την κάρτα του πολίτη;

Κανείς δεν κατηγόρησε πρόσωπο ἤ θεσμό στην συγκέντρωση, αλλά τις δημόσιες αμαρτίες και τις αιρετικές στάσεις (βασικά σε ό,τι ἀφορά την κάρτα κυρίως, το προσφυγικό και τη νέα τάξη πραγμάτων, δεν υπήρχαν άλλες ιδιαίτερες προεκτάσεις επι των αιρέσεων ειδικά ως θέματα).

Αυτός ο κάποιος που σας έδωσε το φυλλάδιο που αναφέρεται με άσχημο τρόπο στον Άγιο Παΐσιο, είσθε σίγουρος πως δεν είναι προβοκάτορας της συγκέντρωσης, για να γίνεται αυτό ακριβώς που τώρα εσείς κάνετε με το κείμενο σας;

Σπεύσατε να αραδιάσετε ένα μακρύ κατηγορητήριο σε όλους εμάς, το οποίο προσωπικά δεν το δέχομαι γιατί είναι συκοφαντικό και σε όλα τα πρόσωπα αδιάκριτα και στο γεγονός της συγκέντρωσης. Δηλαδή στις πορείες που γίνονται χρόνια τώρα στην Ελλάδα και που παρεισφρύουν αναρχικοί για να τις προβοκάρουν, αυτό μας οδηγεί στο λάθος συμπέρασμα να απέχουμε από τις πορείες καί να μην κάνουμε συγκεντρώσεις κι ότι είναι αποτυχημένες, άρα να μη γίνονται; Μα αυτό θέλουν οι εχθροί της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας. Να μη μιλάμε και να μη διαμαρτυρόμαστε και δουλικά να υποτασσόμαστε αμαχητί.

Στη θέση σας θα έσχιζα το φυλλάδιο, πολύ περισσότερο ενώ άκουγα πως δεν ειπώθηκε κάτι κατά του Αγίου Παΐσίου από κανέναν επίσημο ομιλητή της συγκέντρωσης (άρα δεν εξέφραζε την όλη οργάνωση) και δεν θα έκανα αυτό που κάνατε δημόσια αναστατώνοντας την κοινή γνώμη. Τώρα θα χαίρονται αυτοί που θέλουν να μας επιβάλλουν την κάρτα με αυτό που κάνατε.


(Δεν είμαι του παλαιου ημερολογίου!) 
 

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)