TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μία τίμια ἐξήγηση Παναγιώτατε κ. Ἄνθιμε... Δέν γίνεται καί ἡ πίτα ἀφάγωτη καί ὁ σκύλος χορτάτος...



Μία τίμια ἐξήγηση Παναγιώτατε κ. Ἄνθιμε...
Δέν γίνεται καί ἡ πίτα ἀφάγωτη
καί ὁ σκύλος χορτάτος...

Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τα σχόλια ικανοποίησης του πιστού λαού της Θεσσαλονίκης για την επιτυχημένη: Εκδήλωση στο Βελλίδειο για την Ορθόδοξη Πίστη μας 14-2-2016 και τη στάση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, στάση που κάποιοι από εμάς τη θεώρησαν έμπρακτη απόδειξη της αλλαγής των θέσεων του Παναγιωτάτου, βρισκόμαστε σήμερα έκπληκτοι, αντιμέτωποι με το δημοσίευμα που ακολουθεί.


Συνέδριο που διοργανώνει ο εμψυχωτής οικουμενιστικών συμπροσευχών, 
ο “εμπνευστής” εσχάτως μιας ανιστόρητης και προκλητική πρωτοβουλίας, ο "σημαιοφόρος" της προοδευτικής ακαδημαϊκής πανστρατιάς για την Ίδρυση τμήματος Ισλαμικών σπουδών και Κοσμήτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. κ Μιλτ. Κωνσταντίνου. 

(Δείτε:






Συνέδριο με την συμμετοχή και του νυν προέδρου του Τμήματος Θεολογίας, κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, που απογοήτευσε τους πάντες, δεχόμενος να χαιρετίσει την ημερίδα των “ΚΑΙΡΙΤΩΝ”. Πράξη που νομιμοποιεί τους “πρεσβευτές” της παγκοσμιοποίησης και “πρωτομάστορες” του σχολικού και ακαδημαϊκού οικουμενισμού που επιβάλλουν την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογικό. 

Θα αναρωτιέστε όμως, η θεματολογία και οι διοργανωτές του εν λόγω επιστημονικού συμποσίου, τι σχέση έχουν με την επιτυχημένη εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο και τον Παναγιώτατο; 

Προσέξτε λίγο καλύτερα:


Φωτογραφία από το συνέδριο:
 Ο μητροπολίτης Άνθιμος παραδίπλα από τον κ.Κωνσταντίνου. 
Στην πρωτοκαθεδρία βλέπουμε και τον κ.Καλαφάτη της ΝΔ.
Παραδίπλα, ο μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος με ράσο 

Ως γνωστό, ο κ.Καλαφάτης, είναι και επίτιμος Πρόεδρος του Ρόταρυ.
Τι μικρός πυο είναι ο κόσμος ... Στο Ρόταρυ δόθηκε και η αίθουσα του ξενοδοχείου "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (της μητρόπολης Θεσσαλονίκης) και έστειλε και αρχιμανδρίτη του, για να χαιρετίσει την εκδήλωση τους ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης 


Ο Παναγιώτατος (που είναι ενάντια στην ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών σπουδών και γεμίζει αφυκτικά τα συνεδριακά κέντρα), παραχώρησε την αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως στον Κοσμήτορα της Θεολογικής (που μάχεται υπέρ της ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών σπουδών) και χαιρέτησε εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο οικουμενικό Πατριάρχη!

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας, που γέμισε ασφυκτικά το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, καθώς και όλα τα Χριστιανικά Σωματεία που “μάτωσαν” για τη διοργάνωση και την επιτυχία του, απαιτούν μια τίμια εξήγηση από τον Παναγιώτατο. (Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: δέν γνωρίζουμε τά Χριστιανικά Σωματεῖα νά ἐξέφρασαν καί αὐτά τήν ἀπορία τους σχετικά μέ τήν στάση τοῦ Παναγιωτάτου Θεσσαλονίκης, οὔτε στό διαδίκτυο εἴδαμε κάτι τέτοιο νά ἐκφράζεται ἐπισήμως, οὔτε ἀκούσαμε τίποτε. Καί μάλιστα, ἔχουμε ἐνδιαφέρον νά δοῦμε τί στάση θά κρατήσουν σέ ὅλη αὐτή τήν τρομερά ἀντιφατική στάση ἐκ τῆς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης καί τοῦ Παναγιωτάτου! Τό θέμα εἶναι πολύ σοβαρό γιά νά περάσει ἀφώνως!). Σε ζητήματα πίστεως και πατρίδος δε γίνεται να είναι "και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος".



Σχόλιο Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ:
Τά παραπάνω, εἶναι κι ἕνας (ὄχι ὁ μοναδικός...) ἀπό τούς βασικούς λόγους πού δέν ἀσχοληθήκαμε δεόντως ὡς Ἱστολόγιο μέ τήν Ἐκδήλωση στό Βελλίδειο, γιά ὅσους ἀναρωτήθηκαν (καί δέν πέσαμε ἔξω...), ἀνεξάρτητα ἀπό τήν ἐξωτερική ἐπιτυχία της (καθ' οἰκονομίαν Θεοῦ πρός ἀνάπαυσιν τοῦ ταλαιπωρημένου λαοῦ). Καί λέμε ἐξωτερική, διότι τά "ἐσωτερικά" καί "ὑψηλά ἱστάμενα", ὅπως βλέπετε, τραβοῦν ἄλλον δρόμο...



LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)