TRANSLATOR

Σελίδες

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Aπαράδεκτη ενέργεια Αγιορείτικης Μονής!

Aπαράδεκτη ενέργεια Αγιορείτικης Μονής! 



Σε μηνιαία εκκλησιαστική εφημερίδα,(που κυκλοφορεί στα περίπτερα),στο φύλλο του Σεπτεμβρίου 2015 δίνεται ως προσφορά η κορδέλα από την Τιμία ζώνη της Παναγίας και μάλιστα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, διαφημίζεται η προσφορά στην πρώτη σελίδα του αναφερθέντος εντύπου.

Στην σελίδα 26 της εφημερίδας γράφεται σχετικά. «Όταν προτείναμε στον γέροντα της Μονής…..να προσφέρει μέσω της εφημερίδας την Τιμία Ζώνη ως ευλογία εκείνος αρχικά ήταν διστακτικός. Και με το δίκιο του. Το μοναστήρι και η αδελφότητα τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας. Ωστόσο ο δισταγμός του εκάμφθη όταν αναλυτικά του παρουσιάσαμε τον αριθμό των γυναικών που ταλαιπωρούνται από την ατεκνία και ταυτόχρονα του γνωστοποιήσαμε σειρά θαυμάτων με γυναίκες που απέκτησαν παιδί, φορώντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας……»
 
Η ενέργεια αυτή θεωρείται απαράδεκτη και για τους εξής λόγους.
Α. Από πότε ο έντυπος τύπος απόκτησε και την δυνατότητα να μοιράζει ευλογίες; Και μάλιστα ευλογίες που προέρχονται από ιερά Κειμήλια; (Ενημερωτικά σημειώνουμε ότι οι κορδέλες αυτές ευλογήθηκαν, ακολουθώντας ειδικό τυπικό, από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας και απόκτησαν Χάρη, γι΄αυτό και έχουν στους πιστεύοντας και θαυματουργές ιδιότητες.Πρόκειται δηλαδή για ιερό  αντικείμενο).
Β. Είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι τα έντυπα ΜΜΕ διακινούνται από πρακτορεία μαζί (σωρηδόν) με κάθε λογής άλλα έντυπα και μάλιστα άσεμνου και ανήθικου περιεχομένου. Επομένως μια τέτοια ενέργεια συγχρωτισμού της συγκεκριμένης εφημερίδας με την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης με τα παραπάνω έντυπα αποτελεί ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΣΕΒΕΙΑ. (Προσωπικά βρήκα την εφημερίδα σε περίπτερο, πεταμένη σε μια γωνία, δίπλα σε άσεμνα περιοδικά).
Γ. Γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη Μονή προσφέρει αφιλοκερδώς στους προσκυνητές για ευλογία και βοήθεια κορδέλες από την Τιμία Ζώνη, αν ζητηθούν είτε προσωπικά είτε δια αλληλογραφίας. Όμως πιστεύω ότι η προσφορά αυτή της συγκεκριμένης εφημερίδας αύξησε την κυκλοφορία της, οπότε χρησιμοποιήθηκε η Τιμία Ζώνη  και το πρόβλημα της ατεκνίας των ζευγαριών, για καθαρά εμπορικούς σκοπούς.
Δ. Το πρόβλημα της ατεκνίας είναι από τα πιο δύσκολα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι, αλλά και ένας Πνευματικός. Όσα ζευγάρια αποφασίσουν να ακολουθήσουν για την λύση του προβλήματος και τον δρόμο της πίστης και του θαύματος, πρέπει να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις και να ακολουθήσουν τον τρόπο που θα τους υποδείξει ο πνευματικός τους. Τέτοιες ενέργειες ,σαν την παραπάνω, καλλιεργούν την ΑΓΥΡΤΕΙΑ ,αφού καλλιεργείται η χωρίς επίγνωση πίστη. Τι έχει να πει η εφημερίδα σε αυτούς που ακολούθησαν την συνταγή της αλλά παιδιά δεν απέκτησαν;
Ε. Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης εύκολα έρχεται στα χέρια όσων ασχολούνται με τις γητείες και κάθε είδους μαγείας.
 
Παρακαλούμε την Μονή να διορθώσει αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, να αποσύρει το συντομότερο τα έντυπα της εφημερίδος και να επιστραφούν πίσω στην Μονή οι κορδέλες της Τιμίας Ζώνης. Και αν επιθυμεί να συμβάλλει στην λύση της ατεκνίας των νέων ζευγαριών, να ακολουθήσει τους ενδεδειγμένους εκκλησιαστικούς τρόπους.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!!ΑΙΔΩΣ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

π.Δημήτριος  Αθανασίου.

Πηγή: http://hxosalpiggos.blogspot.gr/2015/10/a_27.html

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)