TRANSLATOR

Σελίδες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΠΕΡΙ ‘’ΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ’’ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ’’, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΟΙ ΠΕΡΙ ‘’ΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ’’ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ  ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ 
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ’’,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbHlA2uUeIzIMTxvTIOELRVVL4KcYh7rfGToct2AHGafpTES7C2FZWjRn396gsn5-XCKKwA2wKvQ1V3hAheuuQZWWEO_faekxLlT38LjyyZZ_WIl37-ep7Ut_YpiBviWjrWDXxVaTfIS06/s400/images+%25286%2529.jpg 


(Πρωτίστως οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου έγιναν πολλάκις αυτήκοοι μάρτυρες της ανσελμείου πλάνης)

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Και στο πιο πρόσφατο προβαλλόμενο βίντεο από την ιστοσσελίδα Ι.Μ. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,  Vatopedi.gr, που τιτλοφορείται ‘Περί αυταπαρνήσεως και αγάπης’’,  με ομιλία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που έγινε στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο οποίο  μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι «παρόλο που πλήρωσε με το αίμα του την ενοχή».  Κατάντησε θεμελιώδης  ‘’ιωσήφειος διδασκαλία’’  η κατ’ επανάληψη άτοπος αναφορά της ανσελμείου πλάνης. 


Πρωτίστως οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου έγιναν πολλάκις αυτήκοοι μάρτυρες και μέτοχοι της ανσελμείου πλάνη. Η οποιαδήποτε ανασκευή θα μειώσει τον υπερπροβαλλόμενο μοναχό που δίδαξε την αίρεση περί της Θείας Χάριτος, της κακοδοξίας του μη εφάμαρτου των εκτρώσεων, της θεολογικής πλάνης ότι η συζυγία συνεχίζεται στην αιωνιότητα κλπ.

Οι ποκίλες αναφορές του περί ‘’πληρώσεως της ενοχής’’, «…λέει εις την τελευταία  του προσευχή πριν ανεβεί στον Γολγοθά, στο παγκόσμιο λογιστήριο, να πληρώσει την πανανθρώπινο ενοχή…», «αυτήν την πεπτωκυίαν φύσιν την ανθρωπίνην, που την κατάστρεψε ο ίδιος ο άνθρωπος, έρχεται ο ίδιος ιδιοχείρως (ο Χριστός) γίνεται άνθρωπος και έτσι να πληρώσει το τίμημα της ενοχής και να διδάξει τον τρόπο της επιστροφής…μυστήρια μυστηρίων…»«…γιατί εκατέβηκε ο Θεός ίδιος εδώ και επλήρωσε με το αίμα του τη δική μας ενοχή και μας υπέδειξε τον τρόπο της επιστροφής…»,  «η αυτοαλήθεια και αυτοζωΐα που κατέβη εδώ και εσφάγη, εσταυρώθη και πλήρωσε με το αίμα του τη δική μας ενοχή…», «παρόλο που πλήρωσε με το αίμα του την ενοχή», αποτέλεσαν ένα συστηματικό μάθημα της ανσελμείου πλάνης

Η κατ’ επανάληψη αναφορά της ανσέλμειας θέσης «περί πληρώσεως της ενοχής», του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού δεν χρήζει ανασκευής;  Ξεκάθαρα παραπέμπουν τα λεγόμενα αυτά στην ανσέλμεια σωτηριολογική θεώρηση, περί αναγκαιότητας εξόφλησης της ενοχής. όπου κυριαρχεί η δικαιική έννοια της σωτηρίας και ως εκ τούτου ζητήθηκε η ανασκευή της θέσης αυτής. 

Η ποικιλότροπη έκφραση της ανσελμείου πλάνης από τον  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, καλύπτεται από πέπλο συνένοχης σιωπής.  Θα αγνοηθεί η ποικιλότροπη επανάληψη της ανσέλμειας σωτηριολογικής θεώρησης στα τέσσερα  (όχι ένα) προαναφερθέντα βίνεο;  Αναμένομε την  Ορθόδοξη λύση της σιωπής, τόσο από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όσο και από τη Μητρόπολη Λεμεσού.

Δυστυχώς η ιδιοτελής ακαμψία, όσων προβάλλουν  τον  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, δεν επιτρέπει οποιαδήποτε ανασκευή προς χάριν των σωτηριωδών αληθειών της Πίστεώς μας.   Οποιαδήποτε ανασκευή αποτελεί τροχοπέδη στο συρφετό των τόσων ενθουσιαστικών υπερπροβολών του μοναχού με την περί Θείας Χάριτος αιρετική διδασκαλία και την γενοκτόνο πλάνη των εκτρώσεων.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)