TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ, 
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 http://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/imagearthron/public/akinita_8.jpg?itok=ku7qrMxU

(Ποιος δεν θυμάται το μένος του, τότε που ήρθαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα)


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_______________
Ο κ. Νίκος Φίλης είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, το οποίο  μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Το γεγονός γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό και σε σχέση με τις πιέσεις της ‘’Ένωσης αθέων’’ περί πλήρους εκκοσμίκευσης της Παιδείας.


Ποιος δεν θυμάται το μένος του κ. Ν. Φίλη τότε που ήρθαν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.  Η ‘’ομολογία’’ του τον περασμένο Μάϊο με τη φράση του «Δύο αρχηγοί κράτους μας επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, το Άγιον Φως και η Αγία Βαρβάρα», λύπησε πλήθος Χριστιανών. 

Τώρα όμως που θα τους συχνοεπισκέπτεται η τρόϊκα εκ μέρους πολλών ‘’πραγματικών’’ αρχηγών κρατών, εξ αφορμής του πνιγηρού φορομνημονίου που υπέγραψαν (χορεύοντας πεντοζάλη), να δούμε τι θα έχει να αρθρώσει το θράσος του.

Όλοι ενθυμούνται τα «περί εμπορίου λειψάνων» που ανέφερε για την επίσκεψη των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα :   «Θα υποταχθούμε στη λογική», ήταν η χαρακτηριστική φράση του,  «ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς;  Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας».  Αυτό αρκεί για να προσθέσει λύπη στην άνοδο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με την τοποθέτηση του κ. Νίκου  Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας.

Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε στο κείμενο το μένος, την ειρωνεία, τη βλάσφημη μαρξιστική φρασεολογία αντίθεων φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδια την Αγία Βαρβάρα, σε διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους εκείνες τις μέρες.  Είναι φοβερό το τι έγραφαν.  Από τα πιο απαίσια και βλάσφημα λόγια που έχω ακούσει ποτέ μου για Αγίους της Εκκλησίας. «Ω της απανθρώπου τε και αναλγήτου, τυρράνων ωμότητας, και πλείστης αθεότητος» και «αντίθεον πρόσταγμα παρανομούντος, τυράνου μετάρσιον», ψάλλομε στην Εκκλησία μας, κατά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας.  Λες και ήταν τα πρώτα χρόνια της επιβολής του αντίθεου κομμουνισμού στην τότε Σοβιετική Ένωση.  Μήπως επειδήπερ «των αθέων την πλάνην διήλεγξε», καθώς ψάλλομε στην Ακολουθία της Αγίας; 

Είναι αλήθεια ότι βιάστηκα να γράψω, αντιπαρερχόμενος το λογισμό ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν, όσο κι αν τούτο ευσεβοποθισμός  και πολιτικός ρομαντισμός φαντάζει.  Φυσικά ακόμα να εφαρμοστεί το δυσβάστακτο ‘’φορομνημόνιο’’, γι’ αυτό και ο λαός δεν κατάλαβε τις συνέπειες του.   Ο χρόνος  που θα ακολουθήσει, πιθανό  να είναι και τα τελευταία βήματα του… πεντοζάλη των και έτσι θα ανακακοπούν και τα αντιεκκλησιαστικά σχέδια των δεδηλωμένων αθέων.   

Διαβάστε ὁπωσδήποτε καί τό παρακάτω συναφές ἄρθρο.
Γιά νά σᾶς δοῦμε κ. Ὑπουργέ τί θά κάνετε μέ αὐτό:

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)