Σελίδες

TRANSLATOR

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΩΣ «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ» ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ, B. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΩΣ  «ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ» 
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ 
ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ, 
B. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkkFGac8jDWnGXQh8czUy0KOqWOs284hyQNLT8yhswIn_oBiS7SbzzGoKGmzGnIBmH6RZrxBlO2-qZYdcxhc2XrEMDxiyx_XjWIcT4E0qttgG9V02-fjuq-b0IGJneb3ClDy-t6FF4BLwr/s1600/images-1.jpeg
(Για τη γνωστή κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_________________
Εξακολουθούν να προβάλλονται οι ανυπόστατες εκφράσεις αμφισβήτησης του ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο (με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό να εκφράζεται με πλανεμένες απόψεις στο θέμα των εκτρώσεων για το κυοφορούμενο έμβρυο, πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως).


Προβάλλουν τον ισχυρισμό  ότι δήθεν με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να γίνουν πολλά.  Η απάντηση όμως έρχεται στο «ίδιο μήκος κύματος» : Με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου. 

Το κατεξοχή τεκμήριο αμφισβήτησης του εν λόγω ηχητικού ντοκουμέντου, στηριζόταν στον ισχυρισμό ότι επιστημονικώς υπάρχει η δυνατότητα να γίνει  τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου, πράγμα που δεν ευσταθεί (όταν έχεις γνώση της φωνής κάποιου, αντιλαμβάνεσαι την απομίμηση). 

Η τέλεια απομίμηση της φωνής κάποιου δεν είναι κατορθωτή,  ούτε με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα.  Επιπρόσθετα παρέχεται η τεχνική δυνατότητα εξακρίβωσης της αξιοπιστίας του ηχητικού ντοκουμέντου, με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Αυτό θα αποβεί ευεργετικό και για όσους λοιδορούν ως συκοφάντες τους ανασκευάσαντες την πλάνη του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, γιατί θα πάψουν τα αμαρτήματα της ύβρεως και της συκοφαντίας.

Οι θεολόγοι που τοποθετήθηκαν με αληθείας λόγους, στο ηχητικό ντοκουμέντο έχουν καθυβρισθεί ως συκοφάντες.  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό,  τόσο από την άποψη της πλανεμένης θέσης που εξέφρασε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, όσον και από την επιπόλαια και ιδιοτελή αμφισβήτησή της.  Ως εκ τούτων καθίσταται αναγκαία η αποκατάσταση της αλήθειας. 

Ο ισχυρισμός ότι  ήταν ολιγογράμματος, είναι υπεκφυγή για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.  Ρώτησα πολλές φορές διάφορους συζητώντας για το θέμα της κακοδοξίας του  π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού το εξής : «Αν συζητούσατε το θέμα των αμβλώσεων, με τους ολιγογράμματους παππούδες και γιαγιάδες σας, θα σας απαντούσαν με τέτοιες κακόδοξες  παρερμηνείες;»  Κανείς δεν μου απάντησε καταφατικά, στο ερώτημά μου τούτο. 

Ως «δαμόκλειος σπάθη» επικρέμμεται ο κίνδυνος να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου και τότε τα πράγματα καθίστανται δύσκολα.  «Ιδού η Ρόδος» λοιπόν, για να πάψει και η πληθύς των ύβρεων, για τους καλούμενους ‘’συκοφάντες’’. 

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)