Σελίδες

TRANSLATOR

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ, Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΛΠ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, 
ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ, 
Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΚΛΠ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://www.greencorfu.com/uploads/images/photos1024/meditation1.jpg 

(Ενός κακού μύρια έπονται)

Του Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
_____________________
Στη βορειοδυτική Κέρκυρα πραγματοποιούνται ‘’ολιστικές διακοπές’’, όπου προβάλλεται και η ομοιοπαθητική, η γιόγκα, ο διαλογισμός, η σωμακρόαση  κλπ.  Εκεί  γύρω από τις παραλίες του Αρίλλα και του Αγίου Στεφάνου πραγματοποιούνται τα εναλλακτικά ατοπήματα.  Αποτελεί δηλαδή ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό πρόγραμμα.


Ομιλούν για θετική ενέργεια του νησιού για να προβάλουν τις ‘’ολιστικές διακοπές’’.   Προβάλλουν διαλογισμό με το ηλιοβασίλεμα διαλογισμό στη θάλασσα κλπ.

Στους Μαγουλάδες της Κέρκυρας (οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των ‘’ολιστικών’’ διακοπών) μέχρι και Bouddha Hall υπάρχει για τις εκδηλώσεις αυτές.  Σε κάποια από τα κέντρα θα συναντήσει κανείς και αγάλματα του Βούδα. 

Ο τέλειος τρόπος να λησμονήσεις τον Θεό σε τέτοια προγράμματα.  Πως είναι δυνατό να αδιαφορούμε για τους Χριστιανούς που καταφεύγουν στους εναλλακτικούς δρόμους και περιπλέκονται σε πάμπολλους ατραπούς;  Ανυποψίαστοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε τέτοιους εναλλακτικούς πλοκάμους. 

Στη νεότερη Ιστορία της Κύπρου του 18ου αιώνα και αρχές του 19ου αιώνα, έχουν καταγραφεί μαρτυρίες των απλών και πάμπτωχων ανθρώπων των ορεινών χωριών αλλά και της υπαίθρου, που αναφέρουν ότι στην τόση φτώχια και ανέχεια, όταν ήταν άρρωστοι και δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάνε σε γιατρό, κατέφευγαν στον Θεό. 

Αυτό σε αντίθεση με το ολίσθημα κάποιων ανθρώπων του 21ου αιώνα, που ενώ υπάρχει η  δυνατότητα να πάνε σε γιατρό, καταφεύγουν στην απόλυτη ‘’εναλλακτική λησμοσύνη’’ του Θεού. 

Σημείωση - Όπως παρατηρούμε  η επικινδυνότητα της ‘’ολιστικής ‘’ στην πνευματική ζωή του Χριστιανού  επαυξάνεται με τα επιπρόσθετα εναλλακτικά ολισθήματα της Νέας Εποχής που καραδοκούν. Με την ευκαιρία αυτή παρακαλέσουμε και πάλι τους αναρτήσαντες στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τη συνέντευξη που περιλαμβάνει την  ‘’αντιπρόταση’’  της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης,  να αποσύρουν το σημείο τούτο.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)