TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ο ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ‘’ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ’’ ΑΠΟ ΟΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

Ο ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ‘’ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ’’ ΑΠΟ ΟΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, 
ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ,
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 http://www.drosostalida.com/data/events/001_2012_June/dialogisbrahma.JPG

(Πολλάκις οι ολιστικές θεραπείες έγιναν το εφαλτήριο
 και για άλλες εναλλακτικές πλάνες της Νέας εποχής,
 όπως γιόγκα, διαλογισμό κλπ).

Του   Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
_____________________
Σε ολιστικά κέντρα καραδοκεί πέραν των άλλων εναλλακτικών πλανών και η πλάνη του διαλογισμού.  Ομιλώντας κανείς για διαλογισμό παραπέμπει αυτομάτως στην καταβολή της πλάνης αυτής από τη καλούμενη σχολή Ζεν.  Παρενθετικά να αναφέρουμε ότι Ζεν ερμηνεύεται διαλογισμός. 


Ο διαλογισμός, το Ζεν δηλαδή έλκει την καταγωγή του από τον Βραχμάνο βουδιστή ‘’μοναχό’’  Βodidharma (5ο αιών αμ. Χ.), ο οποίος  κατέληξε στο βουδιστικό ‘’μοναστήρι’’ Σόριν στην Κίνα.  Εκεί ‘’ανακάλυψε’’ την πλάνη του, κοιτώντας για εννέα χρόνια στον τοίχο και εφαρμόζοντας την πλάνη του διαλογισμού.  Μέσα από το σκότος του διαλογισμού, ισχυρίζονται ότι θα επέλθει ο ‘’φωτισμός’’ (σκοτισμός) και η ‘’κάθαρση’’ (ρυπαρότητα ) της ψυχής. 

Διαχρονικά παρουσιάστηκαν απλά αποκλίνουσες διαλογιστικές πλάνες, χωρίς να διαφοροποιείται το μέγεθος της αρχικής  πλάνης.  Οι πιο διαδεδομένες αποκλίνουσες διαλογιστική πλάνη, είναι το Λιν-τσι με τον καλούμενο αιφνίδιο φωτισμό (σκοτισμό) της ψυχής και το Τσάο τουγκ, με τις αντίστοιχες  Ιαπωνικές διδασκαλίες. 

Δηλαδή ο Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας ανυποψίαστος τις διαλογιστικές πλάνες, οδηγείται στον ‘’φωτισμό’’ (σκοτισμό) και τη ‘’κάθαρση’’ (ρυπαρότητα) της ψυχής και όχι στην κάθαρση το φωτισμό και τη θέωση, όπως η Εκκλησία μας διδάσκει, «την προϋπόθεση των Ορθοδόξων δογμάτων», σύμφωνα με τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη. 

Στις δυτικές χώρες πάμπολλοι Ευρωπαίοι παρασύρθηκαν μέσα από τις νεοεποχίτικες εναλλακτικές πλάνες της ομοιοπαθητικής και της ολιστικής,  στη βουδιστική αντίληψη περί διαλογισμού.  Δυστυχώς και στην Ελλάδα, κάποιοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που ακολούθησαν ομοιοπαθητική ή ολιστική ιατρική ‘’γεύτηκαν’’ από γνωστά εναλλακτικά κέντρα και την πλάνη του διαλογισμού.

Επαυξάνεται δυστυχώς η επικινδυνότητα της ολιστικής ενασχόλησης με το αδιαμφισβήτητο γεγονός  ότι, πολλάκις έχει γίνει το εφαλτήριο και για άλλες εναλλακτικές πλάνες της Νέας εποχής, όπως γιόγκα, διαλογισμό κλπ. Σε κέντρα ολιστικής ιατρικής διαφημίζονται αλλά και προσφέρονται και άλλες εναλλακτικές πλάνες. 

Την επικινδυνότητα των εναλλακτικών θεραπειών, της ομοιοπαθητικής και της ολιστικής πολλοί ιερωμένοι την επισημαίνουν, προφυλάγοντας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς από τη ‘’γέφυρα’’ τούτη όπως ορθά έχει χαρακτηριστεί και  για τις άλλες εναλλακτικές πλάνες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Ας προβληματιστούν και οι αναρτήσαντες στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τη συνέντευξη που περιλαμβάνει την  ‘’αντιπρόταση’’  της εναλλακτικής ολιστικής πλάνης,  για να αποσύρουν το σημείο τούτο.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)