TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ B. Xαραλάμπους, Θεολόγος

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ
 ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, 
ΑΛΛΑ ΜΕ KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ
B. Xαραλάμπους, Θεολόγος

http://www.sep.org.gr/sites/default/files/imagecache/Rounded_corners_header/page_images/CAMP.jpg 

(Η αστυνόμευση και τα ‘’αυστηρά’’ μέτρα δεν αρκούν)

Του  Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
____________________
Δυσάρεστες αναφορές μας αναγκάζουν να αναφερθούμε και πάλι στις μεικτές κατασκηνώσεις, που δυστυχώς κάποιοι εφαρμόζουν στην Κύπρο.  Δεν πιστεύω ότι αμφισβητείται η αυξημένη πιθανότητα  εκτρόπων, αφορμουμένων από τη μορφή της μεικτής κατασκήνωσης. Ποιος αμφιβάλλει ότι η συμπεριφορά κάποιων εφήβων και δη των λυκειακών τάξεων,  είναι αναμενόμενη;


Πρόσφατα συναντήθηκα με κάποιους απλούς ανθρώπους που διαμένουν σε χωριό στην Κύπρο, όπου στα όριά του γίνονται μεικτές κατασκηνώσεις.  Επειδή παλαιότερα κάτι μου είχαν αναφέρει,  πήρα το θάρρος να ρωτήσω και πάλι.  Οι αναφορές δεν ήταν ευχάριστες.  Μάλιστα ο ένας μου ανέφερε και για δυσάρεστα ‘’ευρήματα’’.  Θα πω και τούτο που με λύπησε.  Στην ερώτηση «γιατί δεν τα λές», η απάντηση «δεν θα ακούσουν» συνοδεύτηκε με μορφασμούς πικρίας. 

Παλαιότερα σε κάποια μεικτή κατασκήνωση ‘’εκδιώχθηκαν’’ πάνω από 15 παιδιά.  Ποια κατασκήνωση έχει εκδιώξει τόσα παιδιά;  Το γεγονός μάλιστα της ‘’βραδινής’’ εκδίωξης  παιδιού,  ‘’αυτοστιγμεί’’ σχεδόν, είναι πιστεύω καθοριστικό για κατάργηση των μεικτών κατασκηνώσεων. 

Η διερεύνηση με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, για ύπαρξη τυχόν εκτροπών σε μεικτή κατασκήνωση, πιστεύουμε είναι απαραίτητη.  Καθίσταται απολύτως αναγκαία η εκζήτηση της αλήθειας, για το καλό των παιδιών. 

Σε αυτό το έργο της εκζήτησης της αλήθειας θα είναι βοηθητικές και οι μαρτυρίες απλών ανθρώπων, που ποικιλοτρόπως βοηθούν για την καλή λειτουργία μιας μεικτής κατασκήνωσης.

Στην Κύπρο κάποιοι εφαρμόζουν το είδος αυτό και κάποιοι δυστυχώς προβληματίζονται για εφαρμογή των.   Είναι λοιπόν φρονιμότερο να γίνεται δεύτερη σκέψη, όταν πρόκειται να επιλεγεί το είδος της μεικτής κατασκήνωσης, καθότι καραδοκούν σοβαροί κίνδυνοι, ιδιαιτέρως μάλιστα σε κατασκηνώσεις με παιδιά του Λυκείου. Η αστυνόμευση και τα ‘’αυστηρά’’ μέτρα δεν αρκούν.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)