TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚH Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. ΦΙΛΗ «Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς; » - Νίκος Φιλής Β. Χαραλάμπους, Θεολόγος

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚH Η ΑΝΑΦΟΡΑ 
ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ  
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. ΦΙΛΗ
«Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς; » - Νίκος Φιλής
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγος 

http://xristianos.gr/forum/eikones/agioi_tis_orthodoksias/agia_varvara_617.png

Του  Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

Διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φιλής που έγινε με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και υποδοχή του Αγίου Φωτός.

«Λείψανα Αγίων, ρίζαι κάτω πεφυτευμέναι, και τους κλάδους εις τον ουρανόν ανατείνουσαι», λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

«Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανά τους καρκινοπαθείς;   Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρείας», ανέφερε βλασφήμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φιλής.  Του απάντησε   ο βουλευτής κ. Καραγκούνης ως εξής : «Μην τα λέτε αυτά κ. Φιλή, γιατί σας ακούει το 99% του Ελληνικού λαού, που είναι Ορθόδοξοι.  Μην είστε εναντίον».  «Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε. Καμιά αντίρρηση.  Αλλά και στον Άγιο Σάββα»; 

Γιατί καλεί τα άγια λείψανα, ‘’ φημολογούμενα λείψανά’’;   Γιατί η τόση αμφισβήτηση;  Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί οι οποίοι είναι δεδηλωμένοι άθεοι, αλλά δεν τηρούν τέτοια αναξιοπρεπή για τους Ορθοδόξους Έλληνες στάση. 

«Πόσοι γουν εξ ου το σώμα εφυτεύθη τούτο εν τη γη, μυρίας ετρύγησαν ιάσεις από της αγίας ταύτης θήκης, και ουκ απέλιπεν ο καρπός» λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τα Λείψανα των  Αγίων.

Ρώτησε ο κ. Νίκος Φιλής τους πονεμένους από σοβαρές ασθένειες που είναι η ελπίδα των;  Έχει περιέλθει ο κ. Νίκος Φιλής τους θαλάμους του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», να δει τους σοβαρά ασθενείς που ευρίσκονται στο νοσοκομείο αυτό;   Αν μη γένοιτο ασθενήσει παρομοίως και κ. Νίκος Φιλής – δεν το ευχόμαστε - και δει ότι ανθρωπίνως οι ελπίδες είναι ελάχιστες, θα έχει την ίδια υποτιμητική και βλάσφημη άποψη; 

Ενθυμούμαι την περίπτωση του θαύματος της Μεγαλόχαρης της Τήνου  που έγραφε Αθηναϊκή εφημερίδα ως κύρια είδηση καθώς και μικρό βιβλίο, το έτος 1972, για μια φτωχή οικογένεια στον Πειραιά που είχε ένα κοριτσάκι επτά χρονών τυφλό.  Φυσικά κανείς γιατρός δεν έδινε ελπίδες στους πονεμένους γονείς.  Η μητέρα του κοριτσιού είχε βαθιά Πίστη στο Θεό και ήθελε να πάνε στην Παναγία της Τήνου.  Ο πατέρας του κοριτσιού, δυστυχώς είχε το γνωστό αντιεκκλησιαστικό φρόνημα κάποιων και δεν δεχόταν .  Ούτε να ακούσει τέτοιο πράγμα.   Η μητέρα του κοριτσιού φύλαξε χρήματα από αυτά που ξενοδούλευε και πήρε το κορίτσι στην Παναγία της Τήνου.  Επιστρέφοντας η μητέρα με το κοριτσάκι, η φράση χαράς του κοριτσιού «μπαμπά βλέπω», έκανε τον πατέρα να κάνει τον σταυρό του.  Δεν υπάρχει χρεία να επεξηγήσω τι έγινε μετά.

«Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανά τους καρκινοπαθείς;   Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρείας», ανέφερε βλασφήμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φιλής.  Τους πονεμένους ανθρώπους βρήκε να στερήσει τη μεγάλη αυτή ελπίδα;   Ότι πιο γνήσιο έχει ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός είναι η Πίστη του.  Δεν ψήφισε ο Ελληνικός λαός με τέτοια ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ γιατί συμφωνεί με τις θέσεις του

Ο προεκλογικός  παλληκαρισμός του σημερινού Πρωθυπουργού στην Κρήτη ότι «Θα παίζουμε ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές ή μάλλον μιας και είμαστε στην Κρήτη θα παίζουμε λύρα και θα χορεύουν παντοζάλη» μέτρησε ως φαίνεται πολύ.  Τα ψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν ότι ήταν ψήφοι διαμαρτυρίας και αντίδρασης.  Ότι ως ασκός φούσκωσε με αέρα,  θα ξεφουσκώσει όπωσδήποτε.

Είναι λυπηρό, ο Ελληνικός  λαός, που στην μεγάλη του πλειοψηφία, το πρώτιστο έχει  είναι η Ορθόδοξη Πίστη του, να αμοίβει από αντίδραση στα Κυβερνητικά αξιώματα αυτούς που  την πολεμούν και την ειρωνεύονται.

Β. Χαραλάμπους, Θεολογός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)