TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κατασκεύασαν τόν βωμό γιά τόν Τρίτο Ναό στήν Ἱερουσαλήμ Ὅλα ἑτοιμάζονται γιά τόν Ἀντίχριστο!

Ισραήλ: 
Κατασκεύασαν τόν βωμό γιά τόν Τρίτο Ναό στήν Ἱερουσαλήμ
Ὅλα ἑτοιμάζονται γιά τόν Ἀντίχριστο!



Ισραήλ: Κατασκεύασαν τον βωμό για τον Τρίτο Ναό στην Ιερουσαλήμ
Όπως αναφέρει το Breaking Israel News : Το Ινστιτούτο του Ναού στην Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την οικοδόμηση ενός βωμού κατάλληλου για την υπηρεσία στο ναό.
Ο βωμός, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, ανέφερε το περιοδικό Matzav Haruach.
Το Ινστιτούτο του Ναού έχει δεσμευτεί να προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα ρούχα και εργαλεία για την ανακατασκευή του Ιερού (3ου) Ναού στην Ιερουσαλήμ.
Επιπλέον, στο Ινστιτούτο λειτουργεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο για τους επισκέπτες και ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα κατάρτισης για τα μέλη της ιερατικής οικογένειας που επιθυμούν να είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το συντομότερο μόλις ο ναός ανοικοδομηθεί.

altar_burnt_offering

Ο βωμός είναι ένα κεντρικό συστατικό για τη βιβλική θυσιαστική υπηρεσία. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν ξεχωριστοί βωμοί για το θυμίαμα και για άλλες θυσίες.
Ο μεγαλύτερος βωμός στεκόταν στην εξωτερική αυλή της Σκηνής του Μαρτυρίου, και αργότερα στο Ναό. Ήταν περίπου πέντε μέτρα (16 πόδια) ύψος και 16 μέτρα (52,5 πόδια) πλάτος, με τέσσερα «κέρατα», ή γωνίες και μια ράμπα.

jews

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο βωμός δεν μπορεί να γίνει από πέτρες λαξευμένες με μεταλλικά εργαλεία. Ο βωμός που παρασκευάζεται από το Ινστιτούτο του Ναού, υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα ραβίνου Shmuel Balsam, ακολουθεί αυτή την απαίτηση.
Είναι κατασκευασμένος από τούβλα που έχουν ψηθεί σε περίπου 1.000 βαθμούς Κελσίου (1.832 βαθμούς Φαρενάιτ), για να αντέξουν την τεράστια θερμότητα της αιώνιας φλόγας του ναού και το βάρος των ζώων που θα θυσιάζονται.
Οι μετρήσεις της είναι σύμφωνες με την ερμηνεία του ραβίνου Maimonides (Μαϊμωνίδης: 1138 – 1204. Οι απόψεις του θεωρούνται θεμέλιος λίθος της ιουδαϊκής σκέψης).

Animal-sacrifice-Temple-Institute

Αυτό που κάνει τον βωμό τόσο μοναδικό είναι ότι μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί εύκολα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα και αποτελεσματικά από την τρέχουσα θέση, που εκτίθεται στο ινστιτούτο, στο Όρος του Ναού, «όταν έρθει η ώρα».
Εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2014 και είναι τώρα έτοιμο για χρήση. Με (ιουδαϊκό) Πάσχα να πλησιάζει και την Πασχαλινή θυσία να είναι κεντρικό συστατικό της παραδοσιακής γιορτής, ίσως αυτός ο χρόνος να έρθει σύντομα!
ΚΟ: Το Ινστιτούτο του Ναού (The Temple Institute) είναι μια οργάνωση στο Ισραήλ που έχει ως επίκεντρο την προσπάθεια για το κτίσιμο του τρίτου Ιουδαϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ. Το Ινστιτούτο έχει καταφέρει να κατασκευάσει με γνήσια υλικά, (όπως αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη) αυθεντικά αντικείμενα για την λειτουργία του τρίτου Ναού.
Ιδρυτής του Ινστιτούτου είναι ο ραββίνος Ariel Yisrael, πρώην αλεξιπτωτιστής του πολέμου «των 6 ημερών», στον οποίον το 2008, απονεμήθηκε από το Ισραηλινό Υπουργείο Παιδείας το «Βραβείο του Ιουδαϊκού Πολιτισμού.

templethings2

Chaim-Richman 

Πηγή: ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)