TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ἡ νέα Κυβέρνηση ἀνοίγει τίς πόρτες τῶν φυλακῶν ὑψίστης ἀσφαλείας καί προωθεῖ τό σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλόφιλων! Καλά ξεμπερδέματα ἀπ' τό κακό στό χειρότερο... Γιά ποιό νά πρωτοδακρύσει ὁ Ἐσταυρωμένος;...

Ἡ νέα Κυβέρνηση 
ἀνοίγει τίς πόρτες τῶν φυλακῶν ὑψίστης ἀσφαλείας
καί προωθεῖ τό σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλόφιλων!
Καλά ξεμπερδέματα ἀπ' τό κακό στό χειρότερο... 
Γιά ποιό νά πρωτοδακρύσει ὁ Ἐσταυρωμένος;...

Κατάργηση φυλακών τύπου Γ και σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους

Αθήνα
Κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και των φυλακών ανηλίκων επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και διάλογος με όλους ακόμα και με τους κουκουλοφόρους είναι μερικές από τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. 
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος άνοιξε επίσης τον δρόμο για την εκτέλεση της απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου από τη Γερμανία, λέγοντας ότι θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.
Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό, γιατί δεν προσφέρουν τίποτα -όπως είπε. Χαρακτήρισε την ύπαρξή τους προβληματική, λέγοντας ότι «άλλαζε ποιοτικά την ποινή χωρίς η αλλαγή αυτή να βασίζεται σε δικαστική κρίση, οι όροι του ακουμπούσαν την πλειονότητα των κρατουμένων, ενώ και οι στερήσεις στην επικοινωνία των κρατουμένων, έφταναν σε επίπεδα στερήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχουν πτέρυγες ειδικών συνθηκών φρούρησης στις κανονικές φυλακές» διευκρίνισε ο υπουργός.
Για τις φυλακές ανηλίκων είπε ότι «ουσιαστικά θα καταργηθούν και θα περιοριστεί δραστικά ο περιορισμός ανηλίκων 15- 18 ετών, ώστε να προβλέπεται μόνον για εγκλήματα ανθρωποκτονίας». Οι καταδικαζόμενοι, «ή δεν θα υπάρχουν, ή θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού» και θα μπορούν να συμβιώνουν μαζί με ενήλικες στις κανονικές φυλακές, με ιδιαίτερη πρόνοια για τις συνθήκες φύλαξής τους.
Ο κ. Παρασκευόπουλος σηματοδότησε στην ομιλία του μια στροφή σε ένα σαφώς ανεκτικότερο πλαίσιο απονομής της Δικαιοσύνης. «Απέναντι στο έγκλημα δεν έχει θέση μια πολιτική μηδενικής ανοχής» τόνισε. «Η Δικαιοσύνη θα είναι αυστηρή έναντι ενόχων για μεγάλα εγκλήματα και ανεκτική για τους μικροπαραβάτες». 
Τόνισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του αντιρατσιστικού νόμου.
Αναφερόμενος εμμέσως στις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε πως «η Πολιτεία δεν τιμωρεί το φρόνημα αλλά τις παράνομες πράξεις που εκτελέστηκαν» ενώ ανακοίνωσε πως και με τη βοήθεια της Σχολής Δικαστών, θα υπάρξει επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών «με έμφαση στα πεδία του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των ναρκωτικών».
Άλλα μέτρα που ανήγγειλε ο κ. Παρασκευόπουλος, ήταν η μείωση του κόστους προσφυγής των πολιτών στη Δικαιοσύνη, η δρομολόγηση των εργασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος, η διερεύνηση των πάσης φύσεως λιστών φοροφυγάδων, η αναθεώρηση των Σχεδίων Κωδίκων Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας.
Επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με όλους και με τους υπόπτους και με τους ενόχους και με τους κουκουλοφόρους. Όπως είπε, όπου δεν γίνεται διάλογος παραμονεύει η βία.
Τόνισε ότι «το Σύνταγμα θα είναι η κορυφή των κανόνων Δικαίου» και πρόσθεσε: «Δεν έχει θέσει στην πολιτική και το έργο της Δικαιοσύνης η αρχή να προτάσσεται ένα μνημόνιο πάνω από το Σύνταγμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)