TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Νίκος Χειλαδάκης



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Νίκος Χειλαδάκης 

 Εμφάνιση Τουρκικό δημοσίευμα.jpg

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Σε μια επίδειξη «αυταπάρνησης» ο Πάπας της Ρώμης ζήτησε από τις τουρκικές αρχές να του επιτρέψουν κατά τις μετακινήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα μεταβεί στις 29 του μηνός για να συναντηθεί με τον Πατριάρχη, να χρησιμοποιήσει ένα απλό αυτοκίνητο τύπου Abeam της ιταλικής Fiat, προκαλώντας όμως τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, το αίτημα αυτό του Πάπα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους Τούρκους, οι οποίοι με τον φόβο κάποιου «απρόοπτου» γεγονότος αμέσως το απέρριψαν και επέβαλλαν στις μετακινήσεις του Ποντίφικα να χρησιμοποιηθεί ειδικό τεθωρακισμένο αυτοκίνητο για κάθε ενδεχόμενο.


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την διάρκεια της διαμονής του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη και στην  κεντρική περιοχή του Σισλί θα αποκλειστούν όλοι οι γύρω δρόμοι ενώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ούτε… πουλί δεν θα πετάξει την ημέρα της άφιξης του Πάπα στην Πόλη. Η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών είναι τόσο μεγάλη ώστε, όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, 7.000 αστυνομικοί, μια τεράστια δηλαδή δύναμη που ούτε όταν είχε έρθει ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο μεγάλη, θα κινητοποιηθεί για να παρακολουθεί βήμα προς βήμα όλες τις κινήσεις γύρω από την παρουσία του Ποντίφικα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό από τις τουρκικές αρχές, ο Πάπας την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και ώρα 13 μμ,  θα σφιχτεί στο αεροδρόμιο Esenboğa στην Άγκυρα όπου θα του επιφυλαχτεί υποδοχή αρχηγού κράτους με ιδιαίτερες τιμές. Την επομένη, 29 του μηνός, μετά τις επαφές που θα έχει στην τουρκική πρωτεύουσα θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.  Την στιγμή της άφιξης του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, θα σημάνει γενικός συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας και ειδικοί κομάντος θα φυλάγουν όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η τεθωρακισμένη λιμουζίνα που θα μεταφέρει τον Πάπα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα στην Αγία Σοφία και στο Μπλε τζαμί, όλη η περιοχή θα είναι αποκλεισμένη από 800 εδικούς άντρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ελικόπτερα θα πετούν πάνω από όλα τα μέρη των μετακινήσεων του Ποντίφικα. Για την αποτροπή κάθε «ενδεχομένου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα σταματήσουν όλες οι εργασίες στην περιοχή γύρω από το κέντρο που θα επισκεφτεί ο Πάπας,  ενώ θα απομακρυνθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων και κάθε ύποπτο αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει τις υποψίες για κάποιο απρόοπτη ενέργεια. Υποψίες υπάρχουν ότι κάποιοι θα αποπειραθούν να εμποδίσουν την είσοδο του Πάπα στο μεγάλο τζαμί Σουλτάν Αχμέτ και για τον λόγο αυτό θα απομακρυνθούν και όλοι οι περίοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Το μεγάλο βέβαια ενδιαφέρον στην επίσκεψη αυτή, ειδικά για τους απανταχού Ορθοδόξους χριστιανούς, είναι το τι θα γίνει στο Πατριαρχείο κατά την διάρκεια της συνάντησης Πάπα – Πατριάρχη. Δυστυχώς οι πληροφορίες που έρχονται συνεχώς από την Κωνσταντινούπολη δεν προοιωνίζουν κάτι το «αναπαυτικό» και όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, θα συμβούν γεγονότα που θα προκαλέσουν την μεγάλη θλίψη των πιστών. Σημεία των καιρών!
Ο Παντοδύναμος να βάλει το χέρι του!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)