TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Καί ἄλλη ἐπιστολή διαμαρτυρίας πρός τό Ἅγιον Ὄρος!

 Καί ἄλλη ἐπιστολή διαμαρτυρίας 
πρός τό Ἅγιον Ὄρος!
 http://www.klimaholidays.gr/images/trips/542632157_MountAthos%202000x%20a.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-WSrq7PNMkukWRoWpLBCkjD97bkyl3JTJtzAgUWH8_rtkkWXtie0-OKLSFU1Y3BqAy1yxUVO0_9y8ltmMBv0aANPE_8f5Qe7sXSa6KWRZAaIAGjKf8xRmH4sfwlvWGlDnKXTgHr6XRsw/s400/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97.gif
Το παραπάνω κείμενο, έχει δοθεί επίσης στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» και δημοσιευθει στο σημερινό φύλλο http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/2042.pdf (ΣΕΛΙΔΑ 7) πάνω αριστερά, με τον τίτλο "ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ" Ανάβυσσος, 15/10/2014
Προς την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους Άθω


Σεβαστοί πατέρες,


Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» διαβάσαμε τις επιστολές διαμαρτυρίας του Γέροντα Σάββα της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας για την στάση του Αγίου Όρους και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απέναντι στην παναίρεση του Oικουμενισμού (αρ. φύλλων 2025/6-6-2014 και 2038/26-9-2014), καθώς επίσης και την επιστολή του Π. Κωνσταντίνου Σκόδρα (αρ. φύλλου 2040/10-10-2014) και ευθύς αμέσως νιώσαμε την ανάγκη ως χριστιανοί γονείς να σας καταθέσουμε τα παρακάτω.
Δεν έχουμε κάτι πολύτιμο να κληρονομήσουμε στο παιδί μας. Δεν έχουμε κάποια αλήθεια να του πούμε, που να αντιστέκεται στο ψέμα. Δεν έχουμε κάτι φωτεινό να του δείξουμε, που να αντιστέκεται στο σκοτάδι που μας πνίγει. Η μόνη κληρονομιά που έχουμε να του αφήσουμε, είναι ο Χριστός. Η μόνη αλήθεια που αντιστέκεται και νικά το ψέμα του κόσμου, είναι ο Χριστός. Το μόνο φως που έχει απομείνει στο κόσμο που αντιστέκεται και νικά το σκοτάδι, είναι ο Χριστός.
Ο πολυτιμότερος θησαυρός είναι ο Χριστός. Ο πολυτιμότερος θησαυρός είναι η Ορθοδοξία.
Όμως το θησαυροφυλάκιο που φυλασσόταν ο θησαυρός έχει συλληθεί και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Το θησαυροφυλάκιο έχει συλληθεί από τους αρχηγούς της φρουράς και οι φύλακες που το φύλαγαν αιώνες τώρα, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν αλλά βοηθούν τους κλέφτες και πολεμούν όποιον προσπαθεί να περισώσει έστω και ένα μικρό μέρος του.
Ναι, σεβαστοί πατέρες, εσείς οι Αγιορείτες Μοναχοί είστε οι φρουροί του θησαυρού και οι αρχηγοί της φρουράς είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια της καρδιάς σας και νιώστε τον Χριστό. Είναι δίπλα σας, έτοιμος να σας πιάσει το χέρι, να σας πάρει στην αγκαλιά Του, να σας σηκώσει στους ώμους Του για να σας οδηγήσει στο δρόμο της αλήθειας Του. Απλώστε Του το χέρι σας έστω και δειλά, θα σας το αρπάξει και δεν θα το αφήσει ποτέ! Αντισταθείτε στην κακοδοξία του Οικουμενισμού, υπερασπιστείτε την αλήθεια του Χριστού. Δεν θα σας αφήσει μόνους. Δεν θα σας αφήσουμε μόνους. Εμείς οι λαϊκοί θα σας αγκαλιάσουμε, θα σας δεχθούμε αν μετανοήσετε, όπως έκανε ο λαός της Κωνσταντινούπολης την εποχή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στους Ιεράρχες που ψήφισαν την ψευτοένωση με τους παπικούς.
Καλή μετάνοια και καλή δύναμη σε όλους μας,
Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Ασλανίδου Ανυσία
Πηγή: http://agiooros.org/viewtopic.php?f=85&t=10131 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)