Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ Πρωτοπρ Χαράλαμπος Ν.Μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
 ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ 
Πρωτοπρ Χαράλαμπος Ν.Μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ
«Εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς… μη φειδόμενοι του ποιμνίου». (Πράξ. 20,29)

Πρωτοπρ Χαράλαμπος Ν.Μ.

Η περικοπή του θεόπνευστου βιβλίου των πράξεων των Αποστόλων που διαβάστηκε σήμερα, αγαπητοί μου, περιέχει μια προφητεία. Την είπε ο Απόστολος Πύλος, όταν στη Μίλητο της Μ.Ασίας συνεκάλεσε τους Ιερείς της περιοχής, και απηύθηνε προς αυτούς διάφορες πολύτιμες συμβουλές. Για τελευταία φορά ο απόστολος Παύλος έβλεπε τα αγαπητά του πρόσωπα, που αυτός είχε προσελκύσει στην πίστι του Χριστού. Και σαν φιλόστοργος πατέρας που πλησιάζει ο θάνατός του, καλεί τα παιδιά του και τα συμβουλεύει.
Προφητεύει, ότι ύστερα από το θάνατό του θα εμφανιστούν στον κόσμο «λύκοι βαρείς», λύκοι άγριοι, που θα κάνουν μεγάλη καταστροφή στο πνευματικό ποίμνιο. Πράγματι παρουσιάστηκαν οι αιρέσεις δηλ. οι ψεύτικες διδασκαλίες. Που κατετάραξαν την Εκκλησία του Χριστού.
Σήμερα γιορτάζουμε τους Αγίους Πατέρες της Α οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι πολέμησαν αποτελεσματικώς τους συγχρόνους τών αιρετικούς. Ωρίστηκε δε από την Αγία μας εκκλησία σήμερα να διαβάζεται ο Απόστολος που ακούσαμε. Γιατί ο κίνδυνος από τους αιρετικούς είναι και σήμερα, δυστυχώς, σοβαρός. Και είναι σοβαρός γιατί είναι πολλοί. Σ’ εμάς πιο γνωστοί αθρετικά είναι οι Ιεχωβάδες ή Χιλιαστές και τώρα τελευταία οι Πεντηκοστιανοί.
Αυτούς ονομάζει λύκους βαρείς ο Απόστολος Παύλος. Και είναι λύκοι βαρείς, γιατί επιτίθενται με λύσσα εναντίον των προβάτων του Χριστού. Εάν δεν ήταν ο Χριστός στο τιμόνι της Εκκλησίας και Αρχηγός της, θα την εξαφάνιζαν προ πολλού. Διότι είναι όχι μόνο πολλοί αλλά είναι και άγριοι. Ο λύκος είναι θηρίο άγριο. Όταν μπει σε κοπάδι το κατασπαράζει. Δεν αρκείται μόνο σε όσα μπορέσει να φάγει. Η μανία του είναι να κατακόψει όλο το κοπάδι. Το ίδιο και οι αιρετικοί. Πάντοτε θα προξενήσουν ζημία στην Εκκλησία. Εάν δεν αγρυπνούν οι ποιμένες και εάν φεύγουν τα πρόβατα μακρυά η καταστροφή της ποίμνης θα είναι αναπόφευκτος.
Είναι οι αιρετικοί και πονηροί. Καμουφλάρονται. Έρχονται όπως είπε ο Χριστός «εν ενδύμασι προβάτων». Παρουσιάζονται σαν καλοί Χριστιανοί, και μάλιστα καλύτεροι από ημάς και θέλουν τάχα να μας διδάξουν και να μας διορθώσουν την θρησκεία. Παρουσιάζονται με μια εξωτερική ευγένεια, λεπτότητα και καλωσύνη. Πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Ομιλούν για το Ευαγγέλιο και συγχρόνως διαστρέφουν το Ευαγγέλιο. Ομιλούν για την βασιλεία του Θεού, τον παράδεισο, την αιώνια ζωή, και τα διαστρέφουν τελείως. Δεν υπάρχει ούτε ένα χωρίον από την Αγία Γραφή που να μην το διαστρέφουν οι αιρετικοί. Προσφέρουν βιβλία και περιοδικά που είναι όλο ψευτιά και δολιότητα. Είναι αιρετικοί ύπουλοι, ψεύτες και δόλιοι. Όλα τα δόγματα της Πίστεώς μας τα διαστρέφουν και τ’ αρνούνται. Αρνούνται τη Θεότητα του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος, της Αγίας Τριάδος. Πολεμούν τον κλήρο, τον Τίμιο Σταυρό, τους Αγίους, τις Άγιες Εικόνες, τους Ναούς, τα Μοναστήρια.
Είναι πραγματικές ακρίδες που δεν αφήνουν τίποτε. Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από το να αρνηθεί κανείς την πίστη του και να γίνει αιρετικός. Φεύγει ο δυστυχής από το φως και πηγαίνει στο σκότος. Φεύγει από το Χριστό και πηγαίνει στο Σατανά. Βαδίζει κατ’ ευθείαν στην κόλαση. Τρομερό και ανεπανόρθωτο. Πώς θα προφυλαχτούμε;
  1. Με την προσοχή. Ο Απ. Παύλος λέγει «δι’ ο γρηγορείτε» δηλ. το νού σας. «Προσέχετε εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω» θα προσέχουν οι ποιμένες και οι κληρικοί θα προσέχει όμως και το ποίμνιον. Όλο μάτια θα είσαι. Θα προσέξεις ποιος σε πλησιάζει και γιατί σε πλησιάζει. Θα προσέξεις ποιο σκοπό έχει. Επίσης θα προσέχεις τι διαβάζεις και τι ακούς. Θ’ ακούς Ορθόδοξα κηρύγματα. Θα διαβάζεις Ορθόδοξα έντυπα, βιβλία και περιοδικά. Δεν θα πιάσεις στα χέρια σου εκείνα τα δηλητηριώδη των αιρετικών. Μην πεις ότι εγώ δεν παθαίνω τίποτε. Το δηλητήριο το δίνουν με άριστο τρόπο.
  2. Με νουθεσία (με τα καλά λόγια) θα προφυλαχτούμε. Δεν σταμάτησε λέγει ο Απόστολος Παύλος τρία χρόνια με δάκρυα να συμβουλεύει ένα έκαστο νύχτα και ημέρα. Θα συμβουλεύουν οι ποιμένες, αλλά και κάθε Χριστιανός. Ο καθένας έχει καθήκον και υποχρέωση να συμβουλεύει και να νουθετεί τον άλλο. Για να μην ξεκόψει από την Εκκλησία. Γιατί το πρόβατο που θα ξεκόψει από το κοπάδι, θα το φάγει ο λύκος.
  3. Θα προφυλαχτούμε επίσης με την προσευχή. Μέγα πράγμα η προσευχή, για να μας κρατήσει και δυναμώσει ες την Πίστιν. Οι Απόστολοι έλεγαν : «Πρόσθες ημίν πίστιν». Κι εμείς αγαπητοί μου στην προσευχήν μας ας επαναλαμβάνουμε τα λόγια των Αποστόλων. «Πρόσθεν ημίν πίστην Κύριε». Αμήν. 
 White Large PNG Flower Clipart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)