TRANSLATOR

Σελίδες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Νούνη, απόφοιτο της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, στο Έκτακτο Παράρτημα για το ζήτημα της λειτουργίας ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.


Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Νούνη,
 απόφοιτο της θεολογικής σχολής του ΑΠΘ,  
στο Έκτακτο Παράρτημα  
για το ζήτημα της λειτουργίας ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1Ef5QS-6wUlGrrECxpUUkwk20ru0u7Xj-pW9ahS1KlB5DEkzDSXFv85yK1e43GdleUDt-uQwJbZzYuV2WWecUe_1tTH4-tfI6CRbLze_5K121WV8427r1xJHHt1xDd14r52Jpyuj0R0I/s1600/%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%A0%CE%98.jpg
 http://www.exapsalmos.gr/wp-content/uploads/2014/03/islam-370x260.jpg
 http://www.ihunt.gr/sites/default/files/images/nip-arnissa2.jpg
"Χρόνια γνωρίζουμε για μακαριστούς καθηγητάδες (θεολογίας) αλλά και ζώντες θεολογούντες ότι είναι μπλεγμένοι στα άδυτα της Μασωνίας!"

Γ.Θ: Κύριε Νούνη, τι σημαίνει η απόφαση των καθηγητών για άνοιγμα ισλαμικών σπουδών στην θεολογική σχολή του ΑΠΘ; 
Π.Ν: Με τα δεδομένα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και με την ανεξήγητη βιασύνη αυτών να περάσουν την δημιουργία του τμήματος στα μουλοχτά, χωρίς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση επιστημονική με άλλους καθηγητές και συναδέλφους συμφοιτητές και αποφοίτους μέχρι στιγμής, σημαίνει ότι είναι ένα πολιτικό παίγνιο το οποίο ανέλαβαν εργολαβικά μερικοί καθηγητές μας ελέω αργυρίων και κονδυλίων να το φέρουν εις πέρας! Ένα πολιτικό παίγνιο σημαίνει αυτή η απόφαση με «παιγνιδάκια» της πολιτείας μια μερίδα κυβερνητικών υπαλλήλων καθηγητών ενός Πανεπιστημίου και με κομπάρσους τους νεαρότερους καθηγητές που έχουν φιλοδοξίες ανέλιξης! Ένα σχέδιο άριστα προμελετημένο και προσχεδιασμένο από πολιτικάντικα μυαλά! Εσωτερικού αλλά και εξωτερικού! 

Γ.Θ: Με ποια λογική έδρασαν και αποφάσισαν την λειτουργία ισλαμικών σπουδών οι 23 καθηγητές; Τι λένε οι ίδιοι και τι πιστεύεις εσύ. 
Π.Ν: Ειλικρινά έχουνε περάσει τόσες μέρες από αυτήν την ψηφοφορία τους και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τα βαθύτερα αίτια και κίνητρά τους, διότι ειλικρινά δεν θα ήθελα να αδικήσω κανέναν τους! Επειδή όμως βρίσκομαι στο εξωτερικό δεν έτυχε να συζητήσω ακόμα με κανέναν από τους 23 καθηγητές μου! Έτσι επακριβώς δεν μπορώ να ξέρω τα ακριβή κίνητρα των! Αλλά, δόξα τω Θεώ που υπάρχει και το διαδίκτυο και μαθαίνουμε με το σταγονόμετρο κάποιες πληροφορίες!

Η κατεξοχήν ειδικός περί του Ισλάμ καθηγήτριά μας κ. Αγγελική Ζιάκα εκφράστηκε δημόσια και είπε ότι: «η θρησκευτική διαφορετικότητα είναι αιτία συγκρούσεων για τους ανθρώπους εκείνους, που περιορίζουν τα όρια της θρησκείας στο πλαίσιο της δικής τους πίστης. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο είναι επικίνδυνη, γιατί η θρησκεία έχει μετατραπεί σε εργαλείο βίας, ο διάλογος όμως θεωρείται αμφίβολος, όταν ο χώρος της Ανατολής είναι ασταθής». 
Ενώ ο πρόεδρος της σχολής μας ανάφερε τα εξής: «μέσω του τμήματος θα δίνεται η δυνατότητα στους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους να αποκτούν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Αυτοί θα διδάσκουν μόνο σε σχολεία της Θράκης, όπου φοιτούν μουσουλμάνοι μαθητές. Κάθε χρόνο θα φοιτούν στο τμήμα 10-15 άτομα, δεν είναι μεγάλος αριθμός και δεν δημιουργείται πρόβλημα!».
Αυτό που έχω καταλάβει προσωπικά ως ένας απλός απόφοιτος ότι όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε για τους Μωαμεθανούς Ισλαμοδιδασκάλους της Θράκης! Σημασία νομίζω δεν έχει η προσωπική άποψη ενός αποφοίτου ή ενός καθηγητού ή και 23 καθηγητών, όπως έγινε στην περίπτωση αυτή, αλλά απάντων ημών των πολιτών της Θεσσαλονίκης και ειδικά της Ορθόδοξης θρησκευομένης Κοινότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας! Είναι δυνατόν να αφορά η δημιουργία Ισλαμικού καθαρά τμήματος εντός ενός άλλου ετερογενούς τμήματος και αυτό να αφορά απόλυτα και μονοδιάστατα την ακαδημαϊκή κοινότητα; Εμείς οι θρησκευόμενοι και ενεργοί πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν έχουμε δικαίωμα στην άποψη και γνώμη για το τι πρόκειται να δημιουργηθεί στην πόλη μας; Εκτός και εάν ως πολίτες, το μόνο δικαίωμά μας είναι να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε(;!) Απλά προβληματίζομαι για την περίεργη ησυχία τόσο καιρό… Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από συγκεριμένους παραδοσιακούς δασκάλους μας, αρχίζω να πιστεύω (όχι πως δεν το πίστευα εξ αρχής φυσικά!) ότι το παιγνίδι είναι αρκετά καλά στημένο… μόνο που δεν λογάριαζαν και ούτε ακόμα λογαριάζουν στην παρούσα φάση τον «ξενοδόχο», και εννοώ τον άγιο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης! Σεβαστή η αντίθετη άποψή του μεν, αλλά την πετάξανε στο καλάθι των αχρήστων τους δε… Θλιβερά πράγματα!

Γ.Θ: Πιστεύεις ότι πίσω από την τωρινή απόφαση των καθηγητών, αλλά και από προηγούμενες αμφιλεγόμενες ενέργειες, ενδέχεται να κρύβονται πιέσεις από κέντρα εξουσίας; 
Π.Ν: Επειδή μου αρέσει να είμαι όχι απλά καλός αλλά άριστος ως ερευνητής πληροφοριών και να διασταυρώνω αρίστως τις πληροφορίες μου, είμαι πλέον 1000% πεπεισμένος ότι πρόκειται για «τεράστιο παιγνίδι» για «μεγάλους παίχτες»! Όταν το συνειδητοποίησα έπαθα μεγάλη έκπληξη ειλικρινά! Ασφαλέστατα και κρύβονται σκοτεινά αλλά και «φωτεινά» κέντρα εξουσίας, το διαδίκτυο βρίθει από πληροφορίες σχετικά με ποια είναι αυτά! Έχω ανεβάσει σχετικά ειδικές αποκλειστικές πληροφορίες που αλίευσα διαδικτυακώς και στο προσωπικό Ιστολόγιό μου: http://apologitikaa.blogspot.com/

Γ.Θ: Πιστεύεις ότι υπάρχουν θεολόγοι στην σχολή, που έχουν φτιάξει ένα Θεό στα μέτρα τους και απέχουν παρασάγγας από την Ορθόδοξη αλήθεια; 

Π.Ν: Θα το εκφράσω με μεγάλη θλίψη μου, αγαπητέ Γεώργιε, αυτό, αλλά δυστυχώς η αλήθεια πρέπει να λέγεται! Όντως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, περιπτώσεις τραγικές ακόμα που συνειδητά πιστεύουν σε άλλους θεούς, όπως τον μακαριστό καθηγητή Αγουρίδη που έπεσε στην αίρεση του Μουν! Και άλλα πολλά μην αναφέρω ονόματα καθηγητών μου (αν και αναφέρω «πολλά» στο προσωπικό μου Ιστολόγιο!) διότι συν τις άλλοις τους σέβομαι και τους εκτιμώ απεριόριστα ως πρόσωπα, απλά διαφωνώ με τις απόψεις και διάφορες τάσεις και θέσεις των ολίγον τι εντόνως! 
Δυστυχώς πολλοί σχεδόν μαθητές του μακαριστού Αγουρίδη, ειδικά Βιβλικοί καθηγητές αλλά ακόμα και δογματολόγοι όπως και άλλων ειδικοτήτων, είναι ορκισμένοι Οικουμενιστές, δηλαδή συγκριτιστές! Έχουν γίνει φορείς κακοδοξιών και αιρετικών φρονημάτων! Μεγάλη τραγωδία για καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, ωστόσο ευχόμαστε να τους φωτίσει ο Θεός να έρθουν σε επίγνωση αληθείας!

Γ.Θ: Η μασονία έχει διεισδύσει έως την θεολογική σχολή; Υπάρχουν στοιχεία που να αποκαλύπτουν κάτι τέτοιο; 
Π.Ν: Η παναίρεση του Οικουμενισμού είναι η «βασιλίδι μητρί» της ακαδημαϊκής θεολογίας απάντων των Θεολογικών σχολών του κόσμου! Οικουμενισμός και Μασωνισμός έχουν και φέρουν ταυτόσημες και ομοούσιες αρχές και δόγματα! Οι θεολογικές σχολές θα μένανε ανεπηρέαστες; Χρόνια γνωρίζουμε για μακαριστούς καθηγητάδες αλλά και ζώντες θεολογούντες ότι είναι μπλεγμένοι στα άδυτα της Μασωνίας! Ειδικά για τους ζώντες καθηγητές μας, μας τα έχουν ψιθυρίσει μασόνοι συμφοιτητές μας! Στοιχεία φυσικά για τους ζώντες ολίγο δύσκολο διότι τους προστατεύουνε, μιλούν όμως τα λεχθέντα και πραχθέντα τους! Το δέντρο γνωρίζεται από τον καρπό του, μας λέει ο Θεάνθρωπός μας!

Γ.Θ: Με ποιο κριτήριο και με ποιον τρόπο έγινε ο διορισμός των συγκεκριμένων καθηγητών που ψήφισαν για το άνοιγμα ισλαμικών σπουδών στην θεολογική σχολή; 
Π.Ν: Αυτό το ερώτημα το αγνοώ εντελώς, διότι το ακαδημαϊκό υπάρχον κατεστημένο με τους συγκεκριμένους καθηγητάδες, τους οποίους σχεδόν όλους τους είχα καθηγητές μου, εκεί τους βρήκα και εξάλλου δεν γνωρίζω τίποτα για την όλη διαδικασία ανέλιξή τους! Δεν αποκλείω όμως κάποιες δημόσιες αναφορές του δασκάλου και κληρικού καθηγητή μου π. Θεοδώρου Ζήση για προώθηση πολλών εξ αυτών από την Αριστερά πολιτική πτέρυγα! Ένα άρθρο του σπουδαίο περί Εκκλησίας και Αριστεράς εκφράζει με παρρησία πολλές τραγικές αλήθιες επί τούτου που με ρωτάτε!

Γ.Θ: Πιστεύεις ότι θα ακολουθήσει η ίδρυση εβραϊκών, βουδιστικών και άλλων ανατολίτικων θρησκευτικών σπουδών στην Ελλάδα; 
Π.Ν: Καλό το ερώτημά σας, αλλά φαίνεται ότι δεν μας προλαβαίνουν τα γεγονότα πλέον! Δεν ξέρω εάν δεν το έχετε πληροφορηθεί, αλλά ήδη έχει συμφωνηθεί η ίδρυση Εβραϊκών Σπουδών στο Α.Π.Θ.! Φαίνεται ότι το Ισραηλινό λόμπι εν Ελλάδι κινεί αριστοτεχνικά τα νήματα και τις δόλιες κινήσεις του! Επίσης η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανέλαβε να χρηματοδοτήσει για έναν ολόκληρο χρόνο την ακαδημαϊκή έδρα! Τώρα θα έχουμε (εάν έχουμε δηλαδη!) και Ισλαμικές Σπουδές, έμεινε να ιδρύσουμε Χιλιαστικές σπουδές, Βουδιστικές και Ινδουϊστικές σπουδές για να ολοκληρωθεί το «Νεοεποχίτικο» όραμα η πολυπολιτισμικότητά τους! Να την χαίρονται!

Γ.Θ: Έχετε πληροφόρηση από το ΑΠΘ, αν παράλληλα με τον ορθόδοξο ναό στο χώρο της θεολογικής σχολής θα χτιστεί τώρα και μουσουλμανικό τέμενος (με μιναρέ) για την «επτάκις της ημέρας» προσευχητική σύναξη των μουσουλμάνων σπουδαστών; 
Π.Ν: Όχι, φυσικά δεν έχω τέτοια πληροφόρηση, όμως τίποτα πλέον δεν είναι παράδοξο με τους αχυράνθρωπους αυτούς! Αλλά προς πληροφορία σου, καιρό τώρα, τους έχει παραδοθεί από την Θεολογική Σχολή ειδικό δωμάτιο ως τζαμί με σκοπό τις λατρευτικές συνάξεις των Μωαμεθανών φοιτητών άλλων σχολών! Η ιστορία για όσα συμβαίνουν σήμερα είναι αρκετά παλαιά και την εξιστορεί αρίστως ο δάσκαλός μου κύριος Λάμπρος Σιάσος σε αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε σε συναδέλφους φοιτητές!
 
Γ.Θ: Η Εκκλησία της Ελλάδας τι θέση έχει πάρει σχετικά με την λειτουργία ισλαμικών σπουδών στην θεολογική σχολή; 
Π.Ν: Η Εκκλησία της Ελλάδος; Εάν εννοείτε την ποιμένουσα Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδό μας, ακόμα δεν έχει εκφράσει δράμι λόγου! Δυστυχώς η Ελλα-δική μας Εκκλησία σε πολλά μείζονα θέματα σιωπά και καθεύδει… Όμως σημασία μεγίστη για το θέμα μας έχει η βαρύνουσα γνώμη της Τοπικής Εκκλησίας μας, δηλαδή η γνώμη και άποψη κλήρου και λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης! Έχει ήδη, προς πληροφορίαν ολονών των αναγνωστών μας, λάβει επίσημη θέση, ενάντια στην ίδρυση Ισλαμικών σπουδών εντός της Θεολογικής Σχολής μας ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, αλλά με την σύμφωνη άποψη και γνώμη της Συνείδησης της Τοπικής Εκκλησίας μας και εννοώ κλήρο και λαό! Ομόφωνα οι 115 κληρικοί της Θεσσαλονίκης μας έθεσαν ωστόσο στην δημοσιότητα την αγανάκτηση και αντίθεσή τους, όπως και ο παναγιώτατος! Βλέπεις κανείς να τους έλαβεν υπόψιν; Προς χάριν μίας μειοψηφίας και πολιτικών παιγνίων υποτιμούν την πλειοψηφία του Χριστεπώνυμου πληρώματος και τον απλό λαό! Αυτά τα καμώματα ανέκαθεν γινόντουσαν, το θέμα είναι να μάθουμε εμείς οι πιστοί να αντιδράμε με υγιή και εκκλησιολογικό τρόπο!

Γ.Θ: Τι κινήσεις αντίδρασης πιστεύεις ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν και τι σκοπεύετε να κάνετε εσείς ως φοιτητές της θεολογικής σχολής; 
Π.Ν: Έχω την άποψη ότι πρέπει να γίνουνε δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα για να αποτραπεί η επέλαση του Ισλαμισμού με θεσμικό τρόπο (δηλαδή την υπογραφή και σύμφωνη γνώμη Χριστιανών Ορθόδοξων κατά τα άλλα καθηγητών μας!) Φοιτητές συνάδελφοι ήδη κάνουνε ενέργειες εντυπωσιακές, έχουνε εκδόσει κείμενο περίφημο, έχουνε λάβει συνεντεύξεις από καθηγητές μας, έχουνε επίσης διοργανώσει μία επιστημονική ημερίδα υπό την εποπτεία του καθηγητή μας κ.Σιάσου, αναμένω να γίνει μία ανάλογη επιστημονική ημερίδα για το όλο θέμα, να προσκληθούν τα τοπικά κανάλια, ειδικοί επιστήμονες και να γίνει τουλάχιστον ένας δημόσιος και επιστημονικός διάλογος για το θέμα! Εάν θέλουμε να ονομαζόμαστε επιστήμονες θεολογούντες, αυτό έπρεπε να γίνει εξαρχής και όχι να λειτουργούνε με πάσα μυστικοπάθεια με non papers! Έλεος δηλαδή!!! Είναι ή δεν είναι κατάντημα η όλη κατάσταση;
Γ.Θ: Καλή επιτυχία στον αγώνα σας και καλή φώτιση στους καθηγητές σας. 
Π.Ν: Ευχαριστώ πολύ για τα ερωτήματα σας, το ίδιο ευχόμαστε και εμείς, όλοι μας να αποκτήσουμε την ανάλογη φώτιση και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας! Τα ψέματα πλέον έχουν τελειώσει, τους έχουμε πάρει χαμπάρι! Στώμεν Καλώς, λοιπόν!!!

Επιμέλεια
Έκτακτο Παράρτημα


ΠΗΓΗ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/03/blog-post_6917.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)